Sport 17.02.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

NK "MEĐIMURJE": Odgođen početak prvenstva

Nogometaši “Međimurja” uspješno su završili s drugom fazom priprema i nakon 10 dana zajedničkih priprema u turskom Beleku vratili se u Čakovec. Gdje su ih dočekali teški uvjeti, snijegom prekriveni tereni SRC-a Mladosti i obavijest iz Udruge prvoligaša o odgodi početka nastavka prvenstva. Točnije, 18. kolo kojim se je u subotu trebalo nastaviti prvenstvo odgođeno je zbog loših vremenskih uvjeta i igrat će se u novom terminu, u subotu 27. veljače. Mijenjaju se i termini odigravanja utakmica od 19. do 25. kola, 25. kolo igrat će se u srijedu 14. travnja, a termini odigravanja utakmica od 26. do 30. kola ostaju nepromijenjeni, prema ranijem rasporedu. Odmah po povratku iz Beleka kratko smo porazgovarali s trenerom Srećkom Bogdanom.
- Zadovoljan sam svim onim urađenim u Beleku u 2. fazi priprema. Od dobrih uvjeta, smještaja, treninga i igre na pripremnim utakmicama. Odigrali smo ih četiri, vidan je napredak, posebno u obrani dok u napadu još trebamo popraviti efikasnost. Svi su igrači dobili priliku igrati i nametnuti se, pomalo se već vidi najbolji sastav koji u nastavku prvenstva ima cilj osigurati prvoligaški status. Za ostvarenje toga cilja imamo kvalitetan igrački kadar i logistiku.
• Kako planirate iskoristiti vrijeme do prve utakmice u Puli, 27. veljače?
- Radno, u upravi koja je zaslužna da smo pripreme u Beleku odradili na opće zadovoljstvo, rade na tome da nam od danas (utorak) osiguraju još tjedan dana zajedničkih priprema van Čakovca, gdje ne možemo raditi i pripremati se. Ako dogovor uspije siguran sam da ćemo svaki trenutak korisno iskoristiti i još se bolje pripremiti za sva teška iskušenja u nastavku prvenstva, završio je Bogdan i izrazio zadovoljstvo što u dosadašnjem tijeku priprema nema nekih težih ozljeda što također potvrđuje da su pripreme dobre i uspješne.
■ BILANCA U BELEKU: Terek (Rusija) 2:1 (Amauri, Eliomar), Daigoo (Rep. Koreja) 2:1 (Žuljević, Grgić), Kairat (Kazahstan) 0:0, Brašov (Rumunjska) 1:0 (Golubović).
► P.S. Igrači “Međimurja” će se od utorka pripremati u Stobreču, odakle putuju direktno u Pulu na prvu prvenstvenu utakmicu iduće subote. (Josip Freiler)

PRIJATELJSKE UTAKMICE

MEĐIMURJE – DAIGO FC 2:1
Belek - igralište Hotela Arcadia. Sudac: Seiter (Austrija). Strijelci: 1:0 Žuljević (67), 1:1 Sung An (72), 2:1 Grgić (84).
Međimurje: Vuljanko, Georgievski, Amauri, Valentić, Melnjak, Darmopil, Cicero Lima, Kovač, Golubović, Vuka; još su igrali: Bubalo, Žuljević, Pintarić, Plantić, Eliomar, Golub, Škrielj. Trener: Srećko Bogdan
Iako je prvi dio susreta završen bez pogodaka mogli su Čakovčani uvjerljivo voditi da su Vuka i Kovač realizirali izgledne prilike, te da Darmopilu nije poništen regularni pogodak. U drugom dijelu susreta bolje, Žuljević je na dodavanje Eliomara postigao vodeći pogodak, Eliomar je bio dodavač i u finišu susreta kada je Grgić postigao pobjedonosni pogodak. Prije toga igrači južnokorejskog prvoligaša postigli su izjednačujući pogodak nakon greške Valentića. Čakovčani su zasluženo pobijedili.

MEĐIMURJE – BRAŠOV 1:0
Belek - igralište Hotela Arcadia. Sudac: Emre (Turska ). Strijelac: 1:0 Golubović (47).
Međimurje: Vuljanko, Georgievski, Amauri, Valentić, Melnjak, Grgić, Kovač, Darmopil, Cicero Lima, Vuka, Žuljević; još su igrali: Golubović, Aganović, Bratković, Eliomar, Krajačić, Pintarić. Trener: Srećko Bogdan
Posljednja utakmica Čakovčana u Turskoj, nova zaslužena pobjeda s rumunjskim prvoligašem. U prvom poluvremenu izjednačeno, time da je u 18. minuti Vuljanko obranio opravdano suđeni kazneni udarac za Rumunje. U drugom poluvremenu već na početku se isplatila inicijativa Čakovčana, Golubović je postigao pogodak koji je, na kraju se ispostavilo, odlučio pobjednika. Unatoč inicijativi Čakovčana, prilika za pogodak s obje strane nije bilo.

Izvor: 2860