Sport 24.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

NK MEĐIMURJE: Počeli naporni treninzi

Jesenski prvaci 3. HNL-sjever, nogometaši čakovečkog Međimurja protekli su tjedan počeli s pripremama za odlučujući dio prvenstva. Uvodno su ih pozdravili predsjednik, direktor i trener kluba Marijan Uršanić, Stjepan Hamonajec i Damir Biškup, odmah iza toga održan je i prvi zahtjevni trening.
- Tako će biti tijekom cijelih priprema, održat ćemo 40 treninga i odigrati 8 pripremnih utakmica, rekao nam je trener Čakovčana Damir Biškup koji sa svojim pomoćnikom i trenerom vratara Darkom Stamenkovićem vodi momčad. Zadovoljan sam viđenim već na početku priprema, vidi se da su tijekom zasluženog odmora igrači individualno radili što će im dobro doći pred ono što slijedi. Prvi tjedan osim nedjelje svaki smo dan održali po jedan trening, tijekom ovog tjedna i dalje radit ćemo dva puta dnevno, cijeli tijek priprema održat će se na SRC-u Mladosti, nadam se uz dobre vremenske uvjete, a siguran sam da ćemo dobro pripremljeni i uigrano dočekati početak prvenstva i 1. ožujka utakmicu u Varaždinu s tamošnjim istoimenim sastavom.
• S kojim ambicijama i kojim sastavom?
- Ambicije smo najavili još uoči početka prvenstva, osvajanje naslova prvaka ili mjesta na tablici koje vodi u kvalifikacije za 2. ligu, za sada se to u potpunosti ostvarilo. Dobro je da su svi igrači iz prvog dijela prvenstva osim Bakse i Vručine ostali na okupu što je u ovom slučaju vrlo važno. Točno je da nemamo baš brojni igrački kadar, radimo na tome da se do 1. veljače pojačamo s 2-3 kvalitetna igrača i da na kraju dođemo do zacrtanog cilja. Imam puno povjerenje u svoje igrače, oni će to igrama na terenu dokazati unatoč vrlo zahtjevnom i teškom proljetnom rasporedu. S nama radi i nekoliko mladih i perspektivnih igrača juniora i kadeta iz Nogometne škole Međimurje-Čakovec, također i nekoliko mladih iz međimurskih klubova, spominjem perspektivnog Brunu Vargu iz Omladinca Novo Selo Rok, tu je i Hernandez, mladi Brazilac iz čakovečke Sloge. Ako netko od tih mladića zadovolji obavijestit ćemo vas posebno. Treninzi će, to ponavljam, biti zahtjevni i naporni - sve u cilju da se ostvare zacrtani ciljevi i zadaci. Cijenimo protivnike, uzdamo se međutim prvenstveno u svoje sposobnosti, samo velikim zajedništvom trebamo dogovoreno na pripremama provesti na terenu u djelo, ja sam optimista. Svi se nadamo i dalje podršci s tribina koja nam je i te kako potrebna, a također i još boljoj logističkoj podršci, Čakovcu i Međimurju potreban je drugoligaš, nogomet na ovom području i kvalitetni igrači to zaslužuju i može se ostvariti, završio je Biškup.
Od početka priprema redovito treniraju: Šafarić, Farkaš, Dodlek, Petak, Kuzmić, Vuković, Novko, Golik, Menzil, Puclin, Kokot, Skoliber, Vuk, Vabec, Hrustek i Ignjić iz sastava koji je osvojio jesenji naslov prvaka, izostao je jedino Vjeko Pintarić zbog ozljede. Prva prijateljska utakmica na rasporedu je 27. siječnja u Zagrebu s tamošnjim trećeligašem HAŠK-om.
Josip Freiler

Izvor: 3065