Sport 22.06.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

NK MEĐIMURJE: Privatizaciju vodi novi/stari direktor Hamonajec

Nakon dužeg vremena održana je sjednica izvršnog odbora čakovečkog drugoligaša “Međimurja” na kojoj je donijeto niz uglavnom pozitivnih i trenutno potrebnih odluka, važnih za daljnje djelovanje kluba, sve to kada se klub kao i većina ostalih u međimurskom sportu, nalazi u teškoj financijskoj i organizacijskoj situaciji.
Velik dio rasprave odnosio se na preustroj-privatizaciju kluba gdje je došlo do određenog zastoja. Najveći dio zadataka koji slijede preuzeo je na sebe direktor Stjepan Hamonajec koji nas je obavijestio da su u klubu zahvalili na dosadašnjoj suradnji i trudu Dragutinu Kataleniću koji je do sada vodio sve akcije oko preustroja kluba. Istovremeno nas je i Katalenić obavijestio da je dao neopozivu ostavku na spomenutu dužnost. Kao razlog naveo je nemogućnost suradnje s odgovornima u klubu oko ovog važnog posla. Akcija se nastavlja ubrzanim tempom, a to je sada najvažnije.
Od ostalih pitanja o kojima je vođena rasprava najviše riječi bilo je oko financija gdje se poduzimaju veliki napori oko iznalaženja sredstava i novih sponzora.
Ovo je posebno važno jer je u međuvremenu klubu stigla “čestitka” - odluka arbitražne komisije HNS-a o suspenziji od oko 440.000 kuna. Riječ je o dugovanjima bivšim trenerima i igračima (Ćutuk, Kovačević, Blažeka, Vuka, Lozo…), a interesantno je spomenuti da u arbitražnoj komisiji nisu uzeli u obzir niz argumenata kluba kojima negiraju i pobijaju spomenuta dugovanja, poslanih 5. svibnja i 11. lipnja, dakle prije odluke o suspenziji. Zbog toga su u klubu nezadovoljni takvim razvojem situacije i prema disciplinskoj komisiji i IO-u HNS-a idu nove i argumentirane žalbe, istovremeno će se sa svim imenovanim pokušati postići nagodbe.
Prihvaćeno je i izvješće trenera i sportskog direktora Miljenka Dovečera oko rezultata u proteklom prvenstvu, te oko razgovora s igračima iz protekle sezone koji ostaju u klubu i potencijalnim novim igračima i pojačanjima za novu sezonu za koju pripreme počinju 10. srpnja. Tu se ima u vidu maksimalna štednja.
Nakon svih akcija i spomenutih zadataka, kada isti nadamo se budu povoljno realizirani, u planu je održati skupštinu i podnijeti detaljna izvješća o stanju u klubu, da se u novu sezonu krene s što manje problema i što spremnije.I u čakovečkom drugoligašu pažljivo «osluškuju» što se događa u međimurskom sportu, bremenitom problemima pred održavanje toliko puta spomenutog okruglog stola na kojem bi se o tim problemima trebalo detaljno, opširno i argumentirano raspravljati i donijeti odgovarajuća pozitivna rješenja za izlazak iz takve situacije.
Josip Freiler

Sjednica izvršnog odbora bila je prilika za imenovanje direktora kluba. Na tu odgovornu funkciju za iduće četverogodišnje razdoblje imenovan je dosadašnji direktor Stjepan Hamonajec, kojemu je ovih dana istekao četverogodišnji mandat. Očekuje se da će se uz pomoć članova izvršnog odbora i posebno predsjednika kluba Marijana Uršanića moći nositi s brojnim problemima organizacijsko-financijske prirode u kojima je nadamo se samo trenutno najelitniji međimurski klub. Bolje i efikasnije nego je to bilo u proteklom četverogodišnjem mandatu. (j.f.)

Izvor: 2930