Sport 30.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

NK MEĐIMURJE: Prvaci bez licence!?

Nakon što su u HNS-u izigrali dogovor i iz novog IO-a nakon izborne Skupštine doslovce izbacili kandidata Međimurskog nogometnog saveza Čakovčanina Stjepana Križarića, nogomet u Međimurju sa svojih 94 klubova i preko 6.500 registriranih nogometaša dobio je novu “pljusku” iz Zagreba. Nositelj kvalitete, trećeligaš Međimurje Čakovec, nije dobio potrebnu licencu za drugoligaško natjecanje pa će unatoč visokom plasmanu u još uvijek 3. HNL-sjever biti i dalje sudionik 3. lige. Onemogućene su mu utakmice kvalifikacija za viši rang. Iako su zadovoljili gotovo sve uvjete oko dobivanja licencije, ona im nije izdana, jedinima među svima onima koji su je tražili, zbog kako kažu u HNS-u, financija.
U klubu ne negiraju dug državi za poreze i doprinose od 2.400.000 kuna, vrlo su dokumentirano međutim dokazali da je sve to u fazi rješavanja putem završnih akcija oko privatizacije kluba, predstečajne nagodbe i privatnog partnerstva. Istovremeno opravdano postavljaju pitanje kako to da je većina svih prvo i drugoligaških klubova dobila potrebne licence unatoč također daleko većih i enormnih dugovanja državi za iste namjene kao i Čakovčani. Također i zašto se na arbitražnim postupcima kada je u pitanju čakovečki klub ne poduzima ništa da im se podmire dokazana dugovanja, s druge strane čakovečki se klub odmah suspendira kada su u pitanju i najmanja dugovanja.
Očito su se Čakovčani, ali i kada je u pitanju kompletni međimurski nogomet, nekome u HNS-u zamjerili. Čiji pak najodgovorniji prilikom uglavnom samo protokolarnih posjeta Međimurju i MNS-u sipaju pohvale i priznanja na njihov račun i svaki put naglašavaju da je Međimurje rasadnik nogometnih talenata i da zaslužuje drugoligaša, kasnije i prvoligaša. Sigurno će takve pohvale dobiti i u četvrtak kada Međimurski nogometni savez ima svečanost povodom jubileja, 55-godišnjice djelovanja. Bilo bi konačno vrijeme da odgovorni u Međimurskom nogometnom savezu prestanu biti poslušnici i da “pokažu zube”! Imaju za to apsolutno pravo i argumente, jer kako smo na početku naglasili u Međimurju aktivno djeluje čak 94 kluba s preko 6.500 registriranih nogometaša, a to je u odnosu na broj stanovnika120.000 velik broj koji im upravo zbog toga daje pravo legalno se boriti za svoje interese.
P.S. Mladi Stiven Sabol odigrao je u dresu hrvatske u-14 reprezentacije dvije utakmice s reprezentacijom u-14 SAD-a, svaki put je prema riječima odgovornih iz stručnog stožera hrvatske reprezentacije zadovoljio.
Josip Freiler

Izvor: 3083