Sport 28.01.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

NK MEĐIMURJE: Teški uvjeti treniranja

Pripreme čakovečkog prvoligaša ne odvijaju se prema predviđenom programu i planu, da je došlo do odstupanja razlog su teški uvjeti za rad i treniranje na SRC-u Mladosti. Tereni su zaleđeni, blatnjavi, prekriveni snijegom, sreća je da igrači sve to dobro podnose i da nema ozljeda. Zahvaljujući razumijevanju varaždinskog Varteksa nekoliko je treninga održano na njihovom terenu s umjetnom travom, nedovoljno da bi zadovoljilo potrebe trenera Bogdana u situaciji kada je svaki termin za trening važan, a nastavak prvenstva sve bliži. Zbog toga svi u stručnom stožeru i igrači s nestrpljenjem čekaju odlazak na desetodnevne zajedničke pripreme u tursku Antalyu, što međutim od strane uprave još nije do kraja potvrđeno. Znakovito je međutim da je izvršena rezervacija 32 avionske karte što govori u prilog da će od 1. veljače Čakovčani ipak put tople Turske.
U međuvremenu osim mladog Zorana Lesjaka još nitko od najavljenih pojačanja nije došao u klub, 5-6 neafirmiranih igrača koji su trenutno na probi ne mogu se i ne smiju se tretirati kao pojačanja. Istovremeno smo u našim renomiranim sportskim novinama - “Sportskim novostima” iz pera poznatog sportskog novinara i kroničara Antona Samovojske pročitali i doznali nekoliko interesantnih podataka iz rada čakovečkog prvoligaša.
Jedan je i onaj nama već vrlo poznati da je “Međimurje” klub s najmanje domaćih igrača u momčadi, ali i s 0 bodova osvojenih na gostovanjima u 1. dijelu prvenstva s katastrofalnom gol razlikom 3:23, što u 2. dijelu prvenstva ‘garantira’ tešku borbu za osiguranje prvoligaškog statusa. Taj podatak upozorava na nedostatak hrabrosti na gostovanjima i posebno slabu igru u obrani, uz već poslovičnu neefikasnost u napadu. Iako klupski dužnosnici naglašavaju da se u Županiji i Gradu Čakovcu prema klubu odnose maćehinski u zbilji to ipak nije tako, neki podaci govore suprotno. “Međimurje” je momčad sazidana od Brazilaca i Dalmatinaca, nitko nema ništa protiv toga, pravedniji bi izbor bio da su temelj momčadi Međimurci. U tom pravcu krenula je klupska politika, čak se najavljuje vrlo skoro u Novom Selu Rok sagraditi kamp gdje bi vježbali prvotimci i gdje bi se radilo s mladima (samo da se to ostvari i s riječi pređe na djela, jer i prije su se davala obećanji na kojima je iza toga sve ostalo i ništa se nije pokretalo, op.a.).
U klubu za razliku od ostalih prvoligaša osim struke i igrača imaju tek četiri zaposlenika, važna im je javnost rada gdje su svi podaci dostupni, financijska je situacija teška, infrastruktura osim glavnog terena s rasvjetom loša, omladinski pogon i rad s mladima konačno u usponu. Plaće igrača, struke i zaposlenika među najnižim su u Prvoj ligi, a tek četiri igrača su iz vlastitog pogona - Međimurci (Pintarić, Bratković, Levačić, Lesjak), 6 su stranci (Andre Silva, Eliomar, Cicero Lima, Amauri, Golubović, Georgievski), imaju dva mlada reprezentativca (Pintarić - Hrvatska, Georgievski - Makedonija). To bi bilo sve iz pera Antona Samovojske koji se nije upuštao do kraja provjeravati vjerodostojnost svih iznesenih podataka, koji je međutim realno iznio mnogo toga iz ‘života’ čakovečkog prvoligaša.
Josip Freiler

Izvor: 2857