Sport 22.07.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

NK MEĐIMURJE: Treća sreća sa Simunićem

Vjerana Simunića, novog trenera čakovečkog drugoligaša Međimurja od ranije poznajemo kao vrlo realnog stručnjaka i zahvalnog sugovornika. Takav je bio 2 puta kada je pred desetak godina bio trener u ondašnjem drugoligašu Čakovcu, takav je i sada kada se je treći puta vratio u Čakovec.
-Treća sreća, Čakovec pamtim samo po dobrim stvarima, tu sam stekao mnogo prijatelja i štovatelja, nadam se da sam ostavio i određene pozitivne tragove, stalno sam pratio događanja u čakovečkom nogometu, posebno oko Međimurja gdje sam krajem sezone trebao doći za trenera. Završilo je kako je završilo, vraćam se u poznatu sredinu, među poznate ljude, s predsjednikom Uršanićem brzo sam dogovorio sve oko preuzimanja momčadi. Osim toga volim izazove, a povratak u Međimurje je veliki izazov.
O planovima i ciljevima za sada nije želio posebno govoriti, tek:
-Čakovec i Međimurje poznata su nogometna sredina, postoje svi uvjeti za dobar i kvalitetan rad, pripreme za prvenstvo obavit ćemo kompletno u Čakovcu i Međimurju, za to ima do početka prvenstva dovoljno vremena. O igračkom kadru za sada ne mogu govoriti ništa konkretnoga, mnogo je novih igrača biti će ih još na probi, oni koji su ostali iz proteklog prvenstva znam da su kvalitetni, momčad ima svoj rejting. Do početka prvenstva možemo i moramo stvoriti momčad koja će zadovoljiti dignitet bivšeg prvoligaša. Igranje u toj momčadi za svakog treba predstavljati čast, istovremeno i izazov, a to vrijedi i za nas iz stručnog stožera.
Obzirom da se u posljednje vrijeme mnogo govori o klađenju i kladionicama, pitali smo Simunića za mišljenje po tom pitanju.
-To ovisi o moralu i etici svakog pojedinca – igrača ili sportskog djelatnika, on kao javna osoba mora odlučiti što je za njega najbolje. Ja sam liberalan po tom pitanju, treba naći mjeru. Engleska je kolijevka nogometa tamo je i klađenje najduže, a nema negativnosti. U Singapuru gdje sam bio trener kladionice financiraju Ligu pa nema problema. Ako postoji moral i čast onda ni kod nas ne bi smjelo biti i neće više biti problema, završio je popularni «Šime» i s pomoćnicima Stamenkovićem i Goričancem, te u prvih 15 dana pomoćnikom za fizičke pripreme Boškom Božinovićem požurio na trening. Jer Čakovčani od prvog dana priprema treniraju vrlo intenzivno dva puta dnevno.
Josip Freiler

Izvor: 2882