Sport 27.05.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

NK "MEĐIMURJE": Turopoljac odgovara Ivkoviću

‘Ivković se trebao baviti svojim, a ne našim poslom’

Nakon što je prilikom podnošenja ostavke na dužnost trenera u klubu Tomislav Ivković optužio odgovorne za nerad, miješanje pojedinaca u stručnu politiku, predložio im da odstupe, također je bio nezadovoljan što nitko od odgovornih nije prisustvovao sastanku s igračima i drugi dan nakon završetka prvenstva obratio im se glede njihovog daljnjeg statusa, oglasio se predsjednik kluba Darko Turopoljac. U razgovoru s urednikom Radia 1, kolegom Miljenkom Ovčarom, iznio je svoje viđenje po tim pitanjima, izdvajamo najvažnije:
- Nitko se nije skrivao pred igračima, imali smo najbolje namjere osigurati im jednu plaću i otići na razgovor i ručak poslije zajedničkog sastanka. Kako nismo uspjeli osigurati novac za plaću smatrali smo da bi bilo deplasirano jesti s njima, ostavili smo to za drugi put, rekao je Turopoljac.
Glede učinka trenera i igrača Turopoljac je izrazio nezadovoljstvo:
- Mjesec dana prije nego sam angažirao Ivkovića za trenera, imenovani je došao do mene i ponudio svoje usluge kao trener, rekao je da je upoznat s ekipom i garantirao je opstanak u Ligi, uvjeren da je ekipa dobra i sposobna to osigurati. Ja sam odmah kontaktirao Izvršni odbor i želio ga postaviti za trenera, ali su članovi IO-a tada odlučili Srećku Bogdanu dati još šansu na četiri utakmice. Iza toga znate kako je sve završilo.
O tome jesu li ili nisu pojedinci iz uprave (Ivković je spomenuo Uršanića i Vuljanka) pokušali utjecati na sastav i u njega “gurati svoje igrače” Turopoljac nije htio raspravljati:
- Ja mogu govoriti samo za sebe i znam da u klub nisam stigao da bi manipulirao igračima.
Odbacio je Ivkovićeve tvrdnje o sponzorima koji “zbog nekih iz uprave ne sudjeluju u radu kluba”:
- Jako su me razočarali Grad Čakovec i Županija koji su obećali pomoći klubu, to do sada nisu činili. Ako su dali novac za omladinski pogon to je dobro, no treba znati da igranje u Prvoj ligi također iziskuje velika sredstva i potrebna je pomoć odgovornih. Priče o ljudima koji ne žele sudjelovati u financiranju kluba ne stoje, osim toga Ivković se trebao baviti svojim, a ne našim poslom.
Spreman je Turopoljac preuzeti dio krivnje za neuspjeh u protekloj sezoni i na upravu:
- Dijelili smo se u upravi na naše i vaše što nije dobro, Hrvatska je premala da se dijelimo, treba više zajedništva, ono što je točno jest da nismo namaknuli dovoljno sredstava za normalan rad kluba. Većina članova uprave nije obavila svoj dio posla i preuzete obaveze pa im treba naći zamjene. No, dok se to ne riješi nema razloga raspuštati upravu i sazivati izvanrednu Skupštinu. Sve treba dobro pripremiti da uspije, ja ću osobno reći da u Čakovec nisam došao da klub ispadne iz Lige pa onda da opet ulazi u Ligu. NK “Međimurje” treba biti jaka prvoligaška sredina, treba podršku cijele regije, bez toga neće ići.
Josip Freiler

STATISTIKA
Bojan Golubović najbolji strijelac
Kroz momčad je tijekom prvenstva prodefilirao čak 31 igrač (?), najviše nastupa 29 bilježe Mario Darmopil, Eliomar Dos Santo i Bojan Golubović, također i najbolji strijelac momčadi s 13 golova. Slijede Cicero Lima s 25, Danijel Georgievski 24, Nikola Melnjak, Andre Silva i Ivica Žuljević 23 nastupa... Glede liste strijelaca iza Golubovića sa 7 golova je Marijan Vuka, 3 gola postigli su Eliomar i Cicero Lima, 2 Žuljević i Kovač, a po 1 Amauri, Valentić, Plantić, Lesjak i Georgievski. Tijekom prvenstva Čakovčani su “inkasirali” 4 crvena i 55 žutih kartona, momčad su vodila tri trenera: Mario Ćutuk (13 osvojenih bodova), Srećko Bogdan (9 bodova) i Tomislav Ivković (7 osvojenih bodova). Čakovčane je tijekom prvenstva gledalo 45.300 gledatelja (21.950 na gostovanjima, a 23.350 u Čakovcu). Kao domaćini su osvojili 23 boda s gol razlikom 25:24, kao gosti tek 6 bodova s izrazito negativnom gol razlikom 12:37. (j.f.)

Drugoligaši s prvoligaškom licencom?
U klubu su s nestrpljenjem čekali i s velikim zadovoljstvom dočekali konačnu odluku Arbitraže HNS-a oko dobivanja licence za igranje prvoligaških utakmica.
- Nije ni moglo biti drugačije “presuđeno”, rekao nam je direktor kluba Stjepan Hamonajec, s tajnikom Dragutinom Miholčekom i ‘brdom’ dokaznih dokumenata prisutan sjednici u Zagrebu. - Sve oko strogih uvjeta Komisije za licenciranje već smo ranije uredno dokumentirali, to je sada konačno potvrđeno. Iako su se neki u HNS-u “trudili” dokazivati suprotno. I onemogućiti sav trud i zalaganje, konačno i velika sredstva uložena da SRC Mladost ima dobre uvjete za prvoligaška natjecanja. Nisu uspjeli u tome pa se sa zadovoljstvom vraćamo u Čakovec, gdje nastavljamo s dokazima da smo s pravom i dalje prvoligaši.
A da bi i dalje bili prvoligaši ovise o drugima, konkretno o Hrvatskom dragovoljcu, koji je na kraju prvenstva Druge lige lige trebao biti plasiran ne slabiji od 5. mjesta (Split je osigurao prvoligaški status, HD je trenutno treći), te (ponovo) HNS-u. Naime, status Hrvatskog dragovoljca upitan je jer je prvoligašu licencu, prema neslužbenim saznanjima, dobio mimo propisa Komisije za licenciranje. Biti će stoga zanimljivo pratiti daljnji razvoj situacije, do kraja mjeseca sve glede Lige 16 za novu sezonu treba biti kristalno jasno. (j.f.)

Izvor: 2874