Sport 08.07.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

NK "MEĐIMURJE": U minusu 4 milijuna!

Početak priprema za novu sezonu (11. srpanj 18 sati SRC Mladost) sve je bliži, a aktivnosti na tom planu u čakovečkom drugoligašu sve intenzivnije.
Od sportskog direktora i trenera Miljenka Dovečera dobili smo informaciju da će se kompletni tijek priprema održati u Čakovcu i Međimurju, te da su već utvrđeni termini pripremnih, prijateljskih utakmica. Za sada ih je od 10 predviđenih ugovoreno 9. Za početak je predviđen 16. srpnja susret s Slaven Belupom u Koprivnici, iza toga 21. srpnja u Čakovcu s mladom U-20 reprezentacijom Hrvatske koja će u to vrijeme boraviti u Toplicama Sveti Martin na Muri na pripremama za nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Slijedi 23. srpnja gostovanje u Ludbregu kod trećeligaša Podravine, pa 26. srpnja u Čakovcu susret s Bjelovarom. Za 30. srpnja traži se jači protivnik, 2. kolovoza u Čakovcu treba gostovati Zelina, 6. kolovoza ide se u Sesvete Croatia Sesvetama, slijedi 9. kolovoza gostovanje u Čakovcu slovenskog prvoligaša Nafte iz Lendave, 13. kolovoza u planu je gostovanje u Dugom Selu, a 15. kolovoza jedna lakša utakmica u Novakovcu s međimurskim ligašem Graničarom. Sve to podređeno je da se nova prvenstvena sezona koja počinje 20. kolovoza dočeka što spremnije, u međuvremenu u klubu s nestrpljenjem čekaju je Plenum klubova i ždrijeb za novo prvenstvo.
Direktor kluba Stjepan Hamonajec nas je obavijestio da je u međuvremenu u Ministarstvo sporta predan elaborat i sva potrebna dokumentacija oko preoblikovanja kluba, očekuje se pozitivna odluka i rješenje. Obavijestio nas je Hamonajec i o želji kluba da se sa Županijom i gradom Čakovcem uspostave bolji odnosi, posebno oko tretmana kluba, preko njega i nogometa, posebno njegov financijski dio koji za sada ne zadovoljava. Čakovečki klub, ali i kompletni međimurski sport, posebno onaj kvalitetni dio zaslužuju bolji tretman i brigu odgovornih, naravno i financijsku podršku unatoč znane činjenice da je situacija po tom pitanju teška. Rekao nam je i to da u klubu ništa ne taje i da nisu prešućivali podatke oko dugovanja, da je tako ovaj smo se puta uvjerili osobno kada nam je predočena situacija prema kojoj je klub trenutno u minusu oko 4.000.000 kuna, no i taj je iznos znatno manji kada se oduzmu pozajmice jednog od vodećih iz uprave.
Što pak se tiče igračkog kadra, od igrača koje smo spomenuli da odlaze ili pak mogu otići iz kluba: Andre Silva, Cicero Lima, Vitas, Vuka, Jukić, Ćosić, Jambrušić, za sada je otišao samo Andre Silva (Lučko), ostali su najavili odlazak što pak ne znači da će i otići. Od novih igrača za sada ništa, bar se za sada tako u klubu «ponašaju», nismo sigurni da po tom pitanju ipak nema nekih novosti, zna se tek da će pripremama prisustvovati 8-10 mladih iz juniorskog sastava, u klubu pak priželjkuju da im se priključi njihov donedavni igrač Ivan Habuš, koji bi istovremeno mogao raditi kao trener mladih sastava.
Za kraj i vijest da pozitivno teku pregovori i akcija oko skidanja suspenzije HNS-a, zbog iznosa od oko 440.000 kuna.
Josip Freiler

Izvor: 2932