Sport 25.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

NK MEĐIMURJE: Uršanić i dalje predsjednik

Održana je izborna Skupština Nogometnog kluba Međimurje Čakovec na koju nisu pozvani novinari (?!), dobiveno je samo kratko priopćenje iz kojega, da bi sportsko-nogometna javnost bila bar donekle upoznata sa zaključcima, izdvajamo neke od njih.
Za predsjednika kluba u idućem četverogodišnjem mandatnom razdoblju izabran je dosadašnji predsjednik Marijan Uršanić, a osim njega u IO izabrani su: Josip Posavec, Ivan Kolarić, Krešo Uroda i predstavnik sponzora. Jednoglasno su kako stoji u “Priopćenju za medije” prihvaćena i sva izvješća, posebno je pohvaljena suradnja s gradskim poduzećem Ekom koje vodi brigu o sportskim objektima, s Gradom Čakovcem, Međimurskom županijom i Međimurskim nogometnim savezom, iako se u privatnim razgovorima govori drugačije.
Spomenuti su i problemi i uspjesi. Od problema najočitiji je onaj financijski, u 2013. godini klub je poslovao s prihodima od 977.511,09 kuna, rashodi su bili 1.178.666,28 kuna, što znači tekući gubitak za proteklu godinu od 201.1565,29 kuna. Uspjeh je plasman u 1/8 finala hrvatskog Kupa, osvajanje naslova jesenjeg prvaka u ovogodišnjem prvenstvu, drugo mjesto u prošlogodišnjem prvenstvu kada je klub proslavio 10 godina djelovanja... Podnijeto je i izvješće o dosadašnjim aktivnostima kluba na preoblikovanju u sportsko dioničarsko društvo te zaključeno da se s aktivnostima nastavi kako bi se do početka nove natjecateljske sezone predložila konačna rješenja i model za samo preoblikovanje. Na kraju je novi-stari predsjednik kluba Marijan Uršanić zahvalio na povjerenju i pozvao sve članove i simpatizere kluba da se aktivno uključe u njegov rad i pomognu u ostvarenju zacrtanih ciljeva, jedan je i plasman u 2. ligu.
U međuvremenu smo primili nekoliko upita pojedinih, kako kažu, članova Skupštine kluba s molbom da u klubu pitamo zašto nisu dobili pozive za sudjelovanje na Skupštini. Ni mi nismo pozvani pa smo ih uputili da pitanje postave u klubu.
Josip Freiler

Izvor: 3078