Sport 17.06.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

NK MEĐIMURJE: Uršanić novi predsjednik

Održana je izvanredna Skupština NK Međimurja, sada drugoligaša, kojoj je od 39 delegata bilo prisutno njih 27. Na Skupštini nisu donijeti nikakvi spektakularni zaključci, protekla je kao i većina do sada održanih, u međusobnom optuživanju i nepotrebnom sučeljavanju pojedinih članova, koje su ostali trezveni članovi, a tih je bila većina, osudili nadajući se da se nešto takova neće ponoviti. Kratko, nažalost samo usmeno izvješće o dosadašnjem radu podnio je na Skupštini još uvijek aktualni predsjednik Darko Turopoljac, jedini prisutni Skupštini iz dosadašnjeg dijela “zagrebačke uprave”. Rekao je da je bilo teško raditi u uvjetima “naši - vaši”, izrazio je nezadovoljstvo odnosom grada Čakovca i Međimurske županije prema klubu i najavio i dalje svoju pomoć u radu kluba. Direktor kluba Stjepan Hamonajec izvjestio je prisutne s revizorskim izvješćem o financijskom poslovanju u 2009. i 2010. godini čiji podaci nisu obećavajući. Trenutni je minus od 3.713.571 kunu!
Oba su izvješća jednoglasno usvojena, većina diskusija prisutnih delegata išla je u pravcu iznalaženja odgovarajućih rješenja da klub bolje i efikasnije posluje, s pozitivnim financijskim pokazateljima. Neke diskusije koje nisu išle u tom pravcu izostavit ćemo, tek izdvajamo dio diskusije dožupana Matije Posavca gdje je iznio stav županije da će u granicama mogućnosti financijski pratiti rad s mladima, za profesionalni pogon sredstva treba tražiti kod sponzora, a i tu će se oko pomoći angažirati i u županiji.
Na istu temu u istom pravcu svoju je diskusiju usmjerio i zamjenik gradonačelnika Veselin Biševac. Donijeto je i nekoliko izmjena u Statutu kluba. Neće više biti funkcije izvršnog dopredsjednika, broj članova Izvršnog odbora povećan je na 17, direktora, sportskog direktora i tajnika kluba birat će Izvršni odbor, klub će u buduće imati dva dopredsjednika, a djelovat će i Odbor za hitnost (7 članova).
Delegati Skupštine dali su jednoglasnu podršku policiji, državnom odvjetništvu i USKOK-u “Akciji Offside” i zatražili najoštrije kazne za krivce koji sramote nogometnu organizaciju.
I Josip Posavec u IO-u
Nakon što je dana razrješnica dosadašnjem vodstvu kluba, izabran je novi Izvršni odbor na čelu s predsjednikom Marijanom Uršanićem. Na njegov prijedlog u novi Izvršni odbor su izabrani: Mato Federbar, Mladen Husić, Dean Panić, August Jesenović, Ivan Kolarić, Zvonko Kočila, Mladen Novinščak, Krešo Uroda i što je malo iznenađenje Josip Posavec, donedavni predsjednik kluba. Skupština je dala mandat Izvršnom odboru da na prijedlog Marijana Uršanića izabere preostalih 5 članova IO-a dok će Županija svoje članove imenovati po završetku “Akcije Offside”, a Grad Čakovec – naknadno.
Izdvojimo i podatak da u novu upravu nije izabran Dragutin Katalenić, osnivač kluba i jedan od dosadašnjih članova koji je vukao gotovo sve najvažnije poteze kluba. Prema njegovim riječima, on nije ni želio biti članom uprave, posvetit će se radu s mladima u Školi nogometa Međimurje - Čakovec. (Josip Freiler)
Snimio Zlatko Premuš

Izvor: 2877