Sport 03.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

NK MEĐIMURJE: Uvjerljivi jesenski prvaci

Nogometaši NK-a Međimurca iz Dunjkovec-Pretetinca na najbolji mogući način zaokružili su odličnu polusezonu osvojivši naslov jesenskog prvaka 2. međimurske lige-zapad s čak 8 bodova prednosti pred prvim pratiteljem Slobodom iz Mihovljana. Kroz 15 odigranih utakmica ostvarili su 13 pobjeda, 1 neriješen rezultat dok su tek jednom poraženi uz gol razliku 52:16. Ekipu je na početku prvenstva do petog kola vodio Đuro Kolonić da bi ga naslijedio iz omladinske škole Željko Novak koji je odlično nastavio s radom što je donijelo i odlični rezultat na polusezone. Igrači koji su branili boje kluba tokom izuzetno uspješne jeseni su: Bojan Kregar, Darijan Treska, Saša Fuček - kapetan, Dejan Ivanuša, Saša Treska, Domagoj Košir, Hrušoci Martin, Ivan Prekupec, Nino Bestijanić, Saša Fuček, Josip Horvat, Jurica Bajzek, Nenad Balić, Kristijan Hergotić, Lino Kozina, Marin Thes, Rok Branilović, Marko Primorac, Mario Grudić, Ivanuša Matija, Mate Buratović, Jurica Treska, Mateo Sutnjak. Najbolji strijelac kluba ali i lige je Darijan Treska koji je postigao 17 pogodaka, slijedi Bojan Kregar s 12 itd.
NK “Međimurec” je klub s bogatom poviješću koju je na najbolji mogući način opisao u svojoj knjizi 1999. Franjo Cimerman. Treba spomenuti 1987. godinu i početak gradnje klupskih prostorija, 1988. plasman u Regionalnu ligu Liga zajednica Općina, 1989. useljenje u nove svlačionice, 1990. bili su polufinalisti nogometnog Kupa Međimurja dok su bili zaustavljeni na gostovanju u Hodošanu izgubivši 3:1 te 2009. godine su se dogradile nove svlačionice s tribinom i proširene društvene prostorije. Također, izgrađeno je pomoćno igralište, glavni teren se izvrsno održava te je odličan za odigravanje utakmica. Posebno treba naglasiti da se petnaest godina uzastopno odigrava međunarodni turnir pionira koji je izuzetno cijenjen kako kod nas tako i u inozemstvu.
Danas je NK Međimurec izuzetno kvalitetno organiziran. Članovi izvršnog odbora su: Tomica Ivanuša - predsjednik, Nikola Šegović i Mišel Ganzer - dopredsjednici, Dragan Podvezanec - blagajnik, Tihomir Treska - sportski direktor, Dejan Leček - tajnik, Goran Pertlik, Goran Treska, Tomislav Cimerman, Jurica Treska, Zdravko Goricaj, Jurica Marciuš, Kristijan Horvat, Dejan Ganzer, Goran Levec, Kristijan Toplek, Franjo Kirić, Dejan Podvezanec, Nikola Goricaj, Luka Sever, Jerko Treska, Dragan Marciuš, Jura Kos. Svi oni su svojim radom omogućili nogometašima optimalne uvjete za rad što su ih oni nagradili jesenskim naslovom prvaka. Također treba spomenuti i klupsku školu nogometa koja funkcionira odlično. Klubu uvelike pomaže Općina Nedelišće, MO Dunjkovec / Pretetinec dok se zahvaljuje sponzorima, navijačima i svima koji su mu na bilo koji način pomogli. Ambicije kluba su zadržavanje vodeće pozicije u nastavku prvenstva te ulazak u najkvalitetniju međimursku ligu gdje mu je objektivno i mjesto.
Tekst i foto
Zlatko Premuš

Izvor: 3062