Sport 30.06.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

NK MEĐIMURJE: Zašto je Hamonajec šutio o brojnim dugovima?!

U čakovečkom drugoligašu održana je konferencija za novinare na kojoj je o najnovijim aktivnostima u klubu govorio direktor Stjepan Hamonajec.
Na sastanku u Gradu Čakovcu s gradonačelnikom Brankom Šalamonom oko akcije pretvorbe kluba, gdje je dobivena je podrška, baš kao i oko igranja u Drugoj ligi. U međuvremenu su u klubu sačinili realan i krajnje restriktivan, štedljiv troškovnik financijskih potreba za nastupajuću 2011/12. sezonu. Biti će potrebno 2.200.000 kuna, tu međutim nisu uračunata ranija dugovanja kojih klub ima, ovaj iznos ima potporu članova uprave kluba. Klub je ovih dana sklopio vrlo povoljan ugovor oko nabave sportske opreme s firmom «Evas trgovina d.o..» Zagreb, zaključno do 1. srpnja 2014. godine, riječ je o opremi za sve klupske selekcije.
U tijeku su i velike aktivnosti ako obnavljanja sponzorskih ugovora, priprema se i izvještajna Skupština poslije godišnjih odmora, kooptirat će se nekoliko novih članova uprave (konačno nakon godinu dana o.a.), iz kluba istovremeno poziv svim zainteresiranima koji žele pomoći u njegovom radu i uključiti se u rad, da su svi dobro došli, za sve ima posla.
Obavijestio nas je Stjepan Hamonajec da će dužnost direktora kluba obnašati dok se klub ne preoblikuje, a nakon što je izrekao uglavnom opravdane kritike na račun grada i županije, posebno na račun Zajednice sportova Međimurja oko financiranja ne samo nogometa, nego i kompletnog međimurskog sporta, iznenadio nas je konstatacijom da predstavnici kluba neće sudjelovati u raspravi predviđenoj održati se ovih dana upravo oko problematike međimurskog sporta. Što po malo čudi kada se prvo opravdano kritizira politika sporta, a onda se s tim uglavnom opravdanim kritikama ne želi argumentirano ići na mjesto gdje bi one dobro došle i poslužile svrsi, u ovom se slučaju radi se o županiji koja u zajednici s krovnom sportskom organizacijom Međimurja, Zajednicom sportova Međimurja krajem mjeseca organizira «okrugli stol» o stanju međimurskog sporta. No kada je u pitanju stav čakovečkog kluba i njegovog direktora to više ne smije nikoga čuditi.
Istovremeno shodno zaključku s sjednice uprave trener i sportski direktor Miljenko Dovečer razgovara s igračima koji su igrali u Međimurju proteklu sezonu i potencijalnim prinovama. Oko prinova nema još konkretnih podataka, zna se samo da će se tu klub maksimalno štedljivo ponašati, da će u momčadi biti igrači uglavnom iz sjeverne regije, posebno je pozdravljen uspješan dogovor s istoimenim varaždinskim prvoligašem oko igračkog kadra. Pripreme za novu sezonu počinju u ponedjeljak 11. srpnja, obavit će se u Čakovcu i Međimurju, počeli su dogovori oko odigravanja pripremnih prijateljskih susreta, dogovoren je susret s Slaven Belupom i mladom U-20 reprezentacijom Hrvatske, a što se tiče igrača koji odlaze tu je spisak dosta širok. Andre Silva, Cicero Lima, Vuka, Ćosić, Vitas, Jukić, te najvjerojatnije i Jambrušić.
Šteta da kad je već sazvao konferenciju za štampu Stjepan Hamonajec nije našao shodno novinare, a preko njih i sportsku javnost obavijestiti podrobnije oko financijskih dubioza u kojima se klub nalazi, oko suspenzije Disciplinske komisije HNS-a zbog dugovanja prema bivšim trenerima i igračima, te o prijedlozima kako to riješiti. Možda bi i to bilo korisno znati, možda bi se onda moglo lakše pomoći klubu izaći iz te situacije
Josip Freiler

Izvor: 2931