Sport 12.07.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

NK PODTUREN: 45. rođendan

Trodnevnom svečanošću Nogometni klub “Podturen” iz istoimenog mjesta proslavio obilježio je 45 godina uspješnog djelovanja i postojanja kluba. Proslava je počela roštilj partyjem kojeg su pripremili Mravac i Cero te zabavom uz nastup tamburaša LOKA-Goričan. U subotu je pripremljen tradicionalni vol na ražnju u režiji Kumeka i njegove ekipe, uz utakmicu veterana Podturna i gostiju iz Austrije, a poslije seniora te navijača. U večernjim satima pod šatorom je održana fantastična zabava uz zvuke Skandal benda.
Nedjelja proslava počela je turnirom u velikom nogometu na kojem su nastupile ekipe Borac Turčišće, Mura Hlapičina, Plavi Peklenica te domaćina Podturna. U dva polufinalna susreta Borac iz Turčišća s 1:0 porazio je Plave iz Peklenice. Domaćin Podturen poražen je od Mure iz Hlapičine 6:0. U susretu za treće mjesto Plavi su bili bolji od Podturna 5:0. U finalu je Mura pobijedila Borca 3:0. Svoj susret odigrale su i udruge žena iz Podturna i Peklenice. Domaće nogometašice pobijedile su 3:0.
Održana je i svečana sjednica na kojoj se govorilo o počecima djelovanja kluba i na kojoj je načelnik Općine Josip Lepen pohvalio ovaj uzoran klub te mu zaželio još puno uspjeha. Također, ispred MNS-a slavljeniku je predao poklon tajnik Darko Jambrović. Na kraju podijeljeni su pehari za najbolje ekipe da bi svi zajedno uzvanici gosti sudionici turnira navijači bili počašćeni odlično pripremljenim bogračom. Uz hladna osvježavajuća pića te svirkom grupe KIKI benda u ugodnoj atmosferi zabava je trajala dugo u noć. Organizacija proslave bila je odlična.

Tekst i foto
Zlatko Premuš

Izvor: 2985