Sport 27.06.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

NK Polet Sv. Martin na Muri: Povijesni uspjeh!

Prvak I. međimurske lige sezone 2011./12. je Polet iz Sv. Martina na Muri kojem je to uspjelo, nakon prošle, ponoviti i ove sezone. Odličnim igrama u proljeće nadoknadili su minimalni zaostatak nakon jesenskog djela te su s 64 boda i gol razlikom 78:37 osvojili prvenstvo i dokazali da se radi o jednom od najkvalitetnijih međimurskih klubova, što je potvrda odličnog rada svih struktura. Neposredno nakon posljednjeg kola odigrali su kvalifikacije za popunu III. HNL-sjever u kojima im je ždrijeb dodijelio “Zdenku” iz Velikih Zdenaca. Nakon dvije pobjede (5:1 kod kuće i 1:0 u gostima) ostvarili su najveći uspjeh u povijesti plasmanom u III. HNL, što je za jednu relativno malu sredinu veliki uspjeh i dokaz da se predanim radom, zajedništvom i potporom cijele zajednice mogu postići izvanredni rezultati. Tim povodom smo porazgovarali s predsjednikom kluba Tomislavom Kraljem koji već petu godinu veoma uspješno vodi klub.
- U sezonu smo, nakon prošlosezonskog naslova, ušli s istim ambicijama, da pokušamo osvojiti naslov prvaka, iako smo znali da će biti kudikamo teže jer se ukidanjem IV. lige povećala kvaliteta u 1. MNL. Uz manje igračke promjene te kvalitetan i stručan rad trenera Krešimira Šenjija i osiguranje optimalnih uvjeta za rad od strane Uprave kluba, igrači su od prvog kola potvrdili da naše ambicije imaju čvrsti temelj i da smo izgledni kandidati za prvo mjesto. Prepoznatljivom igrom, bez velikih oscilacija tokom prvenstva uz veliku podršku naših vjernih navijača, kolo prije kraja prvenstva osigurali smo drugi uzastopni naslov prvaka. Nakon neuspjeha u prošlogodišnjim kvalifikacijama, koje su nam bila dobra škola, ove godine smo uvjerljivo prošli kvalifikacije i plasmanom u III. HNL ostvarili najveći uspjeh kluba u njegovoj povijesti.
U novoj sezoni očekuje nas nova liga i novi izazovi, a želja nam je da ne budemo prolaznici nego da postanemo stabilan trećeligaš. Garancija tome može biti naša Škola nogometa „Sveti Martin“ koja nam je zajednička s drugim općinskim klubom, “Bratstvom” iz Jurovca i na koju smo jako ponosni, jer u njoj trenira stotinjak igrača od 5 do 18 godina starosti u pet momčadi. Ekipe mlađih pionira trenera Stjepana Perčića i starijih pionira trenera Mladena Brezovačkog osvojile su kao i naši seniori naslove prvaka u svojim ligama te ponovile uspjeh od prošle godine. Sada ih očekuju završni turniri prvaka na kojima obje ekipe brane prošlogodišnje naslove. Koliko su nadmoćno osvojile prva mjesta u svojim ligama govori podatak da su pobijedili u svih 18 utakmica: mlađi pioniri s gol razlikom 223:7, a stariji pioniri 175:11. Juniori trenera Zdravka Modlica su u posljednjem kolu propustili osvojiti prvo mjesto u svojoj ligi, dok su limači trenera Mihaela Breznika i početnici trenera Andreja Goričanca više manje uspješno nastupali u svojim ligama. Na ovim rezultatima i radu s mladima temeljimo svoj optimizam i rezultati koje postižemo nisu slučajnost, nego dokaz kontinuiteta dobrog rada svih struktura kluba. Moramo spomenuti i najstariju ekipu kluba, momčad veterana s voditeljem Brankom Varšićem koja je nakon 10 godina opet postala prvak Lige veterana-sjeverozapad i tako upotpunila gotovo savršenu sezonu za NK Polet. Još jedanput zahvaljujem svima koji nas na bilo koji način pomažu u našem radu.
Zlatko Premuš

Hvala svima!
- Želim zahvaliti prije svega igračima i treneru koji su svojim odricanjem i treningom najzaslužniji za ovaj uspjeh: Boris Hren, Ivan Đurkin, Mihajel Karlovčec, Matija Horvat, Mihael Karlovčec, Marko Sobočan, Zoran Šardi, Luka Rihtarec, Neno Radiković, Andrej Goričanec, Miroslav Lisjak, Mario Turk, Nikola Novak, Goran Makovec, Martin Vršić, Martin Perčić, Tomislav Kralj ml., Mateo Brezovački, Antonio Šardi, te trener Krešimir Šenji. Ovaj rezultat je potvrda kvalitetnog rada Uprave, pa zahvaljujem svim članovima a posebno onim najaktivnijima. U ovim teškim vremenima vrlo je teško doći do financijskih sredstava, pa zahvaljujem svim sponzorima i navijačima koji su nas u tome pomagali, ali moram istaknuti našeg glavnog sponzora Mihalja Novinščaka i njegovu firmu Promming iz Čakovca, koji nas već godinama pomaže i bez njegove pomoći teško bi došli do ovih rezultata. Trebam također zahvaliti načelniku općine te Toplicama Sv. Martin koje ulaganjem u naše terene stvaraju odlične uvjete. Velika hvala i našim vjernim navijačima koji su nas u velikom broju pratili i bodrili na svim utakmicama.

Izvor: 2983