Sport 03.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

NK RUDAR: Moramo biti zadovoljni

U prvoj godini nastupa u 3. HNL-sjever nogometaši Rudara iz Murskog Središća nakon prvog dijela prvenstva zauzimaju 11. mjesto (15 4 5 6 18:24 17).
- Moglo je i bolje da smo imali više iskustva, u nekim susretima i više sportske sreće. No kad se uzmu u obzir sve okolnosti pod kojima smo radili i pripremali se trebamo biti zadovoljni trenutnim učinkom, realan je trener „rudara“ Josip Filipan koji je na toj odgovornoj dužnosti od 12. kola zamijenio do tada također uspješnog trenera Antona Sršu. - Upravo zbog toga što sam momčad preuzeo u završnici jesenjeg dijela prvenstva ne mogu biti do kraja realan, ali kad spominjem probleme jedan od osnovnih je i onaj oko redovitog treniranja. Većina igrača radi, neki studiraju, idu u školu i sve je to teško uskladiti. Nadam se da će u drugom dijelu prvenstva biti bolje.
Što se podrazumijeva pod tim „bolje“?
- Kao prvo zadovoljan sam što će se pod mojim vodstvom provesti kompletne pripreme za odlučujući dio koje počinju 13. siječnja, također da će pripremama prisustvovati svi igrači. Imamo dobar i kvalitetan igrački kadar, svi ostaju na okupu s pola godine trećeligaškog iskustva što je također važno. Dobro bi nam došlo i po jedno pojačanje u obrani i veznom redu, to pak ovisi o mogućnostima kluba i dogovoru s upravom koja odlično radi i trudi se omogućiti što bolje uvjete u sadašnjoj teškoj situaciji. Ako pripreme uspiju, realno je očekivati da u proljeće popravimo sadašnji plasman, mjesto nam je u sredini tablice oko 8. mjesta. To bi u prvoj sezoni nastupa u 3. ligi bilo zadovoljavajuće. Kao igrač uvijek sam bio optimista sada sam top i kao trener, završio je Filipan i na kraju posebno pohvalio brojne simpatizere, gledatelje i navijače koji aktivno pomažu u radu kluba. Ne samo kao gledatelji i navijači, nego i kao aktivni članovi kluba i sponzori.
Josip Freiler

Izvor: 3062