Sport 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:03.

NK RUDAR: Novi predsjednik T. Nedeljko

Kao i u svim međimurskim trećeligašima, tako su i u Rudaru pripreme za nastavak prvenstva otežane i diktirane vremenskim uvjetima.
- Unatoč tome treniramo 5 puta tjedno na našem terenu, po potrebi i dvorani OŠ, obro je da su se uvjeti trenutno popravili pa lakše ispunjavamo planirano. Neke ranije dogovorene utakmice zbog toga smo morali odgoditi, jednu smo ipak odigrali. U nedjelju u susjednoj Lendavi u Sloveniji s Centrometalom Macinec i zabilježili smo pobjedu 4:1 (strijelci D. Šoltić i B. Vurušić po 2 za Rudar, a Zavrtnik za Centrometal). Slijede susreti s Plitvicom Gojanec u subotu u Varaždinu, te s Naftom Lendava u nedjelju najvjerojatnije u Lendavi. Srećom da u takvim uvjetima nitko nije ozlijeđen, lakše ozljede se ne broje, sve je to znak da se na treninzima dobro radi. Povratnici u momčad Luka Rihtarec i Uroš Stojko dobro su se uklopili i pojačat će konkurenciju što je dobro. Nadam se da ćemo unatoč svih problema spremno dočekati nastavak prvenstva i zauzeti mjesto u gornjem dijelu tablice, rekao nam je u kratkom razgovoru trener Rudara Josip Filipan.
U međuvremenu, protekle subote održana je Skupština Kluba na kojoj je za predsjednika izabran dosadašnji dopredsjednik Tomislav Nedeljko, dopredsjednik ostaje Miljenko Štrefanić, a novi je dopredsjednik Miljenko Zobić. Već ranije je tajnik Smiljan Liklin postavljen za direktora kluba, dosadašnji pak je predsjednik Dražen Srpak zbog obavljanja dužnosti gradonačelnika Murskog Središća odstupio, njegova će pomoć klubu i dalje biti maksimalna. Na Skupštini je dana i informacija oko novog sustava natjecanja 3. lige, u klubu nisu zainteresirani za nastup u tom sustavu i dalje tvrde kao i većina ostalih međimurskih predstavnika da je sadašnji sustav bolji i što je još važnije u sadašnjoj situaciji jeftiniji.
J. Freiler

Izvor: 3068