Sport 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:03.

NK SPARTAK: Ž. Horvat predsjednik škole

U subotu, 26. siječnja, u Domu kulture u Maloj Subotici održana je 50. godišnja Skupština NK Spartak i 5. godišnja Skupština (izborna) NŠ Spartak. Iz izvješća koja su podnijeli Ranko Dominić, predsjednik i Đuro Kolonić, trener NK Spartak, bilo je vidljivo da rezultati postignuti u jesenskom dijelu prvenstva 1. međimurske lige nisu bili na očekivanom nivou. Stoga je cilj da se ekipa što bolje pripremi za proljetni dio sezone te da se priključi ekipama iz gornjeg dijela tablice. Kako se ove godine obilježava 50. godišnjica osnutka NK Spartak, pred rukovodstvom kluba stavljen je zadatak da se ova značajna obljetnica dostojno obilježi raznovrsnim aktivnostima. Prvestveno se tu misli na odigravanje utakmice s imenjakom NK Spartakom iz Subotice ili pak nekim renomiranim hrvatskim prvoligašem. Svoje učešće u organizaciji jubileja već su najavili veterani NK Spartaka, a rukovodstvo kluba poziva i sve ostale članove i simpatizere da se aktivno uključe u obilježavanje 50. obljetnice kluba.
Nakon nogometnog kluba skupštinu je održala i nogometna škola Spartak. Izvješće o radu podnio je Željko Horvat, predsjednik škole. Istaknuo je da su ostvarili sve, pa čak i više nego što su zacrtali u programu rada. Da se dobro radilo u dosadašnjih 5 godina dovoljno govori podatak da je škola u sezoni 2012./13. imala dva prvaka. Prvaci Međimurja u svojim kategorijama bili su početnici i limači, a samo je malo sreće nedostajalo pa da se prvim mjestom okite i pioniri. Uz to, gotovo sve ekipe osvajale su pehare i medalje na turnirima na kojima su sudjelovale. Kao svojevrsna nagrada za dosadašnji rad stigao je i poziv HNS-a da se NŠ Spartak priključi u novoformiranu ligu za mlađe uzraste u kojoj bi se natjecale tri ekipe (limači, mlađi pioniri i pioniri). Kako bi se što uspješnije uključili u II. HNL regija sjever, u školi su prionuli poslu oko formiranja ekipa za ovo zahtjevno natjecanje. U suradnji s NK Dinamom iz Palovca sastavili su ekipe mlađih pionira i pionira koju sačinjavaju igrači iz oba kluba kako bi djeca igrala u kategoriji kojoj pripadaju po godištu. Uz ove ekipe treniraju i najmađi polaznici rođ. 2006. i 2007. godine koji su počeli stjecati prva nogometna iskustva, a uskoro će početi i s natjecanjima. Uz razna natjecanja članovi NŠ Spartak istaknuli su se i kao odlični organizatori raznih turnira, kako u dvorani tako i na otvorenom.
Nakon što su skupštinari privatili podnijeta izvješća o dosadašnjem radu prišlo se i izboru novog rukovodstva. Za predsjednika je opet izabran Željko Horvat, za tajnika Goran Obadić, dok su u izvršni odbor izabrani Tomislav Baksa, Ratko Herman, Dejan Horvat, Marinko Jančec, Nenad Lukman, Božo Pintarić, Blaženko Slaviček, Zdravko Taradi i Dražen Zadravec. Na kraju skupštine novi (stari) predsjednik zahvalio je svim roditeljima, trenerima, članovima uprave, sponzorima kao i svima onima koji su na bilo koji način pomogli u dosadašnjem radu škole.
Valentin Šipuš

Izvor: 3069