Sport 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:03.

NOGOMET: Aktivnosti za trenere i suce

• Prema odluci Izvršnog odbora proljetni dio prvenstva u Prvoj i dvije Druge županijske lige počinje 1./2. ožujka, u Ligi veterana 10. ožujka, a u dvije Treće lige i Ligi mladih 30. ožujka.
• Krajem siječnja u organizaciji trenerske organizacije počeo je seminar za trenere C-kategorije, kojem prisustvuje 21 kandidat.
• Za 20. ožujka planira se održati konstituirajuća Skupština Zbora nogometnih sudaca koji će iza toga kao i treneri djelovati kao samostalna udruga sa svim potrebnim dokumentima i pravima. Tim povodom održana je sjednica Komisije za suce MNS-a (predsjedao predsjednik Dragutin Vuk) na kojoj je odlučeno da se za fitnes instruktora imenuje prof. Marin Horvat koji će sa sucima raditi na fizičkoj pripremljenosti, za sada obavezno dva puta tijekom proljetne sezone, a za predavače-instruktore za školovanje mladih sudaca iskusni i provjereni savezni kontrolori Željko Bacinger i Mijo Horvat koji će sa Stjepanom Križarićem voditi sudačke seminare. Prvi počinje već 17. veljače za sada s 13 kandidata, do tog datuma mogu se prijaviti i svi ostali zainteresirani. Suci pak s liste 1.ŽNL (13 s A i 25 s B liste) idući vikend počinju s treninzima, a 25. veljače na SRC-u Mladosti Čakovec biti će testirani prema kriterijima Komisije sudaca HNS-a po pitanju fizičke pripremljenosti i poznavanju Pravila nogometne igre.
• U planu je i održavanje izvještajne skupštine Međimurskog nogometnog saveza.
Josip Freiler

Izvor: 3068