Sport 24.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

NOGOMET: Iz trećeligaških klubova

■ NK “NEDELIŠĆE” PREDSJEDNIK MIHALIĆ, TRENER MEĐUMUREC - pred velikim brojem članova, simpatizera i navijača proteklog je petka u dvorani MESAP-a održana Izborna godišnja skupština kluba na kojoj je predsjednik Ivica Mihalić podnio izvještaj o radu o minulom četverogodišnjem razdoblju. Uslijedio je izbor novog predsjednika za sljedeće četiri godine te 15 novih članova uprave. Za novog predsjednika ponovo je izabran Ivica Mihalić dok su dopredsjednici Nikola Košir i Zvonko Kerman. Nakon skupštine druženje je nastavljeno uz piće i zakusku. Od novosti oko prve ekipe novi trener-igrač za proljetni dio prvenstva biti će Goran Međumurec koji je od minulog petka počeo s pripremama. Što se tiče igračkog kadra biti će dolazaka ali i odlazaka uz dosta pripremnih utakmica ako vremenski uvjeti dozvole, kako bi ekipa proljetni nastavak i utakmicu s Koprivnicom dočekala potpuno spremna. (zp)
- - -
■ NK “POLET” SVETI MARTIN NA MURI PRISTUPILI BEGOVIĆ I ČURIN - pod vodstvom trenera Dražena Škvorca nogometaši Poleta počeli su s pripremama za proljetni dio prvenstva. Na prvom okupljanju te kratkim sastankom kojeg su predvodili predsjednik kluba Tomislav Kralj i trener Dražen Škvorc slijedilo je i službeno vaganje, te kasnije i trening. Na pripreme je klub krenuo s 25 igrača (postojeći kadar + perspektivni juniori). Za sada nitko od igrača nije napustio klub, a pristupili su Ante Begović koji se vratio iz Austrije te Damir Čurin iz Slovenije. Dio treninga ekipa će odraditi u dvorani Toplica Sveti Martin, a ostatak na vanjskim terenima. Do početka prve prvenstvene utakmice u kojoj gostuju u Slatini klub će odigrati prijateljske utakmice: 1. veljače NK Beltinci-kod kuće, 3. veljače u Varaždinu s juniorima NK Varaždin, 8. veljače NK Centrometal, 9. veljače Mladost/Ivanovec, 14. veljače Podravina/Ludbreg, 15. veljače Mura/Hlapičina, 22. veljače Komenda, 23. veljače-generalka NK Nafta-Lendava. (zp)
- - -
■ NK “GRANIČAR” KOTORIBA POČELI U PETAK - pripreme seniora počele su u petak 17. siječnja u 17 sati. Na prvoj prozivci koju je obavio trener Ladislav Furjan bilo je 20-ak nogometaša. U prvoj fazi do kraja siječnja planirane su fizičke pripreme, nakon čega slijedi tehničko-taktički treninzi i uigravanje. - U prva dva tjedna trenirat će se tri dana za redom, uslijedit će jedan slobodan dan, a iza toga, u veljači, imamo utakmice srijedom i svaki vikend po dvije. U svakom slučaju to je vrlo gust raspored, istaknuo je sportski direktor kluba Robert Čižmešija. Rekao je kako su u ovom trenutku definirani protivnici, a to su: Mladost iz Molva, Kraljevčan ‘38 iz Donjeg Kraljevca, Plitvica iz Gojanca, Zelengaj iz Kučana Donjeg i NK Šenkovec. Čižmešija kaže kako su u tijeku pregovori s nekoliko igrača, a njihova imena obznanit će naknadno. Planirano pojačanje odnosi se na igrača sredine terena i napadaču. Isto tako su razmišljanja da se glede unapređenja stručnog rada treneru Furjanu dodijeli jedan pomoćnik. (mg)
- - -
■ NK «MLADOST» PRELOG NOVI TRENER SLOBODAN SUDEC - klub je za novog trenera postavio Slobodana Sudeca, donedavnog trenera Plitvice iz Selnika iz Varaždinske županije. Sudec je bivši igrač prvoligaša Varteksa i Slaven Belupa koji je kroz šest godina osvojio brojne trofeje. Pripreme za nastavak prvenstva Mladost počinje ovaj tjedan. Očekuje se i nekoliko kvalitetnih pojačanja kako bi se Preložani što prije podigli na prvenstvenoj ljestvici s nezavidnog pretposljednjeg mjesta. (zp)

Izvor: 3065