Sport 11.02.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

NOGOMET: Iz trećeligaških klubova

NK “MEĐIMURJE”
ČAKOVEC
Riješiti
neefikasnost
Bolji vremenski uvjeti omogućili su nogometašima čakovečkog “Međimurja” da konačno mogu više raditi s loptom i na taktičkom planu, prema riječima trenera Damira Biškupa fizička pripremljenost već je sada gotovo optimalna. Odigrali su Čakovčani unatoč loših vremenskih uvjeta već tri kontrolna susreta, poraženi su u Zagrebu od Radnika Sesvete 2:1 (strijelac Vuk), iza toga i od juniora Varaždina 1:0, a pobijedili su juniore Slaven Belupa 2:0 (strijelci Nynkeu i Dodlek). Tijekom tjedna u planu je odigrati još dva susreta, u srijedu s članom 1. ŽNL Slobodom Slakovec, a u nedjelju s trećeligašem Križevcima, oba u Čakovcu. Na do sada odigranim utakmicama i dalje je problem nedovoljna efikasnost, početkom tjedna trebalo bi se i to riješiti dovođenjem jednog klasičnog napadača, s imenom u klubu ne žele još izlaziti u javnost. No već se pomalo nazire sastav s kojim bi se u proljeće trebalo upustiti u borbu za sam vrh prvenstvene tablice. To znači: Šafarić, Dodlek, Petak, Kuzmić, Pintarić, Nynkeu, Menzil, Golik, Vuković, Puclin i Skoliber, a u najužoj su konkurenciji i: Tizaj, Novko, Vuk, Vabec i Kopasić. (j.f.)

NK “MLADOST”
PRELOG
Pristupili Ivančić, Caban i Farkaš
Nogometaši Mladosti iz Preloga pod vodstvom trenera Krunoslava Bauera pripremaju se za proljetni dio prvenstva od 15. siječnja kombinirano dvorana - vanjski tereni. U klub su pristigli Caban iz Nafte, Ivančić iz Čakovca i Farkaš iz Trnave, dok se potpuno oporavio od ozljede Vlah. Iz kluba su otišli Furundžija i Kvedi. Protekle subote odigrana je i prva pripremna utakmica sa sportskim prijateljima, istarskim ligašem Kanfanarom koja je završila pobjedom od 5:0. (z.p.)

NK “ČAKOVEC”
Novi trener Josip Piskač
Slaže li se netko ili ne na naš posljednji članak o stanju u najstarijem međimurskom nogometnom klubu, pokrenuo je odgovorne i od 6. veljače Čakovčani su počeli s intenzivnim pripremama za proljetni dio. Ovaj put predsjednik kluba Dušan Mikolaj bio je kooperativan iako smo ga trebali više puta zvati da se oglasi. - Novi je trener iskusni i provjereni stručnjak Josip Piskač iz Varaždina, rekao je Mikolaj i dodao: - Iz kluba su otišli Ivančić i Almeida, istovremeno došli: Fan Božulić iz zagrebačkog Rudeša, riječ je o mladom vrataru, nadalje Mario Suntešić iz Ivančice Ivanec, inače bivšem igraču Varteksa, a igrao je i u Međimurju. Također i Petar Vlah iz Kraljevčana, Zoran Lukman iz Omladinca Novo Selo Rok, Marko Rogina iz varaždinske Slobode, a biti će veliko pojačanje i Andre Silva kojeg ne treba posebno predstavljati, koji se vratio u Čakovec gdje je već više godina igrao, u Čakovcu i Međimurju. Uz njih su tu i igrači iz prvog dijela prvenstva: Prekupec, Koren, Jambrović, Antonović, L. i P. Pintarić, Hanc, Planinc, Radiković, Balent, Suvajac, najvjerojatnije Kapeš, možda i Drožđek ako ne zadovolji na probi u poljskom Vroclavu. Šteta da će zbog teške ozljede, iako se uspješno oporavlja izostati Siniša Fajt, s njim bi bili jači. No i s ovim igračkim kadrom ako se bude uspješno radilo možemo ostvariti plasman u sredini tablice. Odigrat ćemo nekoliko kontrolnih susreta, a u međuvremenu razgovaramo s odgovornima iz Nogometne škole “Međimurje-Čakovec” da se u proljetnom dijelu prvenstva nekoliko najboljih juniora rođenih 1994. i 1995.godine priključi pripremama i zaigra za najbolji sastav (Turk, Ignjić, Toplek, Pongrac, Hrustek, Podgorski, Novak), tu još međutim nema konkretnih dogovora, završio je Mikolaj. I na kraju još jednom pozvao i apelirao na sve koji žele i mogu pomoći u radu kluba, da to i učine, vrata su im širom otvorena. (J. Freiler)

NK “NEDELIŠĆE”
Bolji od Slobode
Nogometaši Nedelišća odigrali su pripremnu utakmicu sa Slobodom iz Slakovca na pomoćnom terenu u Nedelišću te pobijedili sa 6:3 nakon što je poluvrijeme završilo 0:1 za Slakovčane. Piškor je zabio 4 gola za Nedelišće, a jednom su strijelci bili Mihalic i Bađari. Sljedećeg vikenda u planu su dvije utakmice, prva u subotu protiv Bistre, kluba iz 3. HNL-Središte, a trebala bi se odigrati u Velikoj Gorici na terenu s umjetnom travom. Dan kasnije, već u nedjelju na redu je domaća utakmica protiv Čukovca ‘77. Tjedan dana prije početka proljetnog dijela sezone na rasporedu je opet dvostruki vikend program. U subotu (23. veljače) odlazi se u Lendavu na turnir na kojem će uz domaćina i Nedelišće nastupiti i Polet iz Sv. Martina na Muri. Već sljedećeg dana igrače očekuje generalka uoči prvenstva, utakmica protiv Centrometala iz Macinca. (Z. Premuš)

NK “GRANIČAR”
KOTORIBA
Sve po planu
Kotoripski nogometni trećeligaš s pripremama za novu proljetnu poluszonu počeo je 21. siječnja, nakon što je dan ranije bila prozivka i zajedničko druženje igrača. - Treniramo 5 do 6 treninga kroz tjedan, a vikendom igramo utakmice. Treninzi su u ponedjeljak i srijedu u mjesnoj školskoj dvorani, a ostale dane usprkos snijegu i hladnoći provodimo na otvorenom pa smo uspjeli realizirati zacrtani plan, rekao nam je Zoran Kastel, trener Kotoripčana. Dodao je kako su do sada uspjeli odigrati tri pripremna susreta na umjetnoj travi. Prvi susret su odigrali u Varaždinu protiv tamošnjeg sastava Varaždina, odnosno njihove juniorske ekipe, člana I. HNL, gdje su izgubili 5:0. Potom su dvije utakmice odigrali u Koprivnici. Prvo su igrali s trećeligašem Bjelovarom 1:1, a potom i sa Slobodom iz Slakovca koji je završio 2:2. Sva 3 pogotka za Kotoripčane postigao je Matija Kosec. Što se tiče odaziva na treninge on je zadovoljavajući jer trenira 15-16 igrača, a izostaju samo oni s poslovnim obavezama. - Sve se odvija prema zacrtanom planu. Do nekih odstupanja mogli bi doći uslijed nenormalnih vremenskih uvjeta gdje bi se moglo dogoditi da nam protivnici otkažu najavljene susrete, ali i tu smo dobro organizirani pa se nadam da neće biti problema, rekao je Kastel. (M. Grubić)

Izvor: 3016