Sport 07.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

NOGOMET: Mlađi pioniri pobjednici sjevera

Mlađi pioniri škole (rođ. 2001. godine i mlađi) zabilježili su novi uspjeh. Na pred selektivnom turniru Sjeverne regije HNS-a (regionalno dvoransko prvenstvo na kojem su nastupili svi najbolji klubovi tog uzrasta) mladi su Čakovčani osvojili 1. mjesto. Turnir je igran u dvije skupine, Čakovčani su igrali u skupini B s vršnjacima Varaždina, Podravine Ludbrega, Varteksa Varaždin i Novog Marofa, svaki se tjedan igralo u jednom gradu, na kraju su se zbrojili svi osvojeni bodovi i dvije prvoplasirane momčadi plasirale se na završni turnir u Koprivnici. Iz skupine B to su uz Čakovčane bili i Varaždin, a iz skupine A Bjelovar i Slaven Belupo.
U polufinalu su igrali s Bjelovarom, u regularnom dijelu susreta bilo je 1:1, u izvođenju udaraca sa 7 metara bolji su bili Čakovčani. U drugom polufinalu Varaždin je s 1:0 bio bolji od Slaven Belupa. U finalu su Čakovčani bili bolji i dominirali su cijeli susret, imali i više izglednih prilika od Varaždina, završilo je međutim bez pogodaka 0:0, a u izvođenju udaraca sa 7 metara ponovo su bili bolji igrači trenera Nevena Bujanića i zasluženi su regionalni prvaci. Ovaj uspjeh ostvarili su: Petrik Kovač, Edvin Bratuša, Lovro Hranilović, Leon Meglić, Aleksandar Horvat, Filip Patafta, Tin Čmrlec, Dorian Jakupak, Marin Golubić, Mateo Šupljika, Luka Mezga, Leon Sakač, Kristijan Dokleja, Patrik Kirić i Jakov Kovačić.
Predsjednik škole Dean Panić nakon osvajanja naslova prvaka Regije iznio nam je jedan vrlo interesantan podatak: “Za ekipu Varaždina u finalu igralo je 8 igrača naše škole koji su protekle sezone otišli iz naše sredine. Međimurje je regija s mnogo mladih i talentiranih nogometaša, naši treneri dobro rade s njima, rezultati ne izostaju.”

Josip Freiler

Izvor: 3071