Sport 02.01.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

NOGOMET: Mnogo prekida zbog fizičkih napada na suce!

Održana je 11. sjednica Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza, posljednja u ovoj godini, na kojoj su članovi jednoglasno usvojili izvješća povjerenika za natjecanje, suđenje i disciplinskog suca svih 5 ŽNL-a za prvi, jesenji dio prvenstvene sezone 2012./13. Također i Lige veterana i svih liga mladih.
Iz izvješća povjerenika za natjecanje Igora Križarića izdvajamo jedan zabrinjavajući podatak. Riječ je o čak pet prekida utakmica ŽNL-a i dva prekida utakmica Lige veterana što je u odnosu na protekle sezone velik broj. Svi su prekidi bili zbog fizičkih napada na suce! Tu je prema mišljenju članova IO-a potrebno u drugom dijelu prvenstva učiniti daljnje napore da do sličnih situacija više ne dođe. Povjerenik za suđenje Darko Jambrović također je u svom izvješću spomenuo prekide i založio se za bolju edukaciju sudaca, također i školovanja putem seminara novih sudaca. Jer sadašnji broj od 125 sudaca ne zadovoljava potrebe, neki moraju tijekom vikenda suditi i po dvije utakmice. Treba voditi brigu i o njihovoj kvaliteti i napredovanju, omasovljenje smo spomenuli. Disciplinski sudac Stjepan Talan vrlo je pedantno u svom izvješću naveo sve statističke podatke (broj opomena, isključenja, novčanih kazni...). Posebno je naveo tablicu fair playa, prema kojoj je najdiscipliniranija ekipa 1. ŽNL Sloboda (Slakovec), 2. ŽNL istok Hodošan, 2. ŽNL zapad Mura (Hlapičina), 3. ŽNL istok Romska vatra (Trnovec), a 2. ŽNL zapad Donji Koncovčak.
Članovi IO-a prihvatili su i izvješće oko organizacije 30. jubilarnog malonogometnog prvenstva Međimurja, a sjednica je završena zajedničkim druženjem uz lijepe nogometne želje i uspjehe u 2013. godini.

Josip Freiler

Izvor: 3010