Sport 27.07.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

NOGOMET: Počele pripreme klubova

NK MEĐIMURJE

Nogometaši čakovečkog drugoligaša Međimurja još od 11. srpnja vrlo intenzivno, uglavnom dva put dnevno treniraju, takav će tempo zadržati do početka prvenstva i susreta 20. kolovoza u Dugopolju. Uz to će odigrati još niz pripremnih utakmica da što bolje pripremljeni dočekaju početak nove prvenstvene sezone.
- Imamo izuzetno težak i zahtjevan raspored, moramo biti maksimalno dobro pripremljeni, rekao nam je u kratkom razgovoru trener Miljenko Dovečer. Jer iza gostovanja u Dugopolju smo slobodni (liga ima 15 članova, op.a.), slijedi nove teško gostovanje u Kostreni kod nesuđenog prvoligaša Pomorca, tek u 4. kolu smo domaćini Rudešu iz Zagreba. Što se tiče priprema uglavnom sam zadovoljan dosadašnjim tijekom iako se igrački još kompletiramo. Priključio nam se Garba, očekujem i Ćosića, razgovaramo s jednim klasičnim napadačem i jednim obrambenim igračem, o imenima kasnije. Novi igrači, Habuš koji je već bio u našem klubu, Dodlek i Marčinković pokazali su se kao pojačanja, dobro rade i mladi: Barat, Petak, Marčec, Makar, Tomašek, Vadlja, Tizaj i Bobičanec, posljednja dvojica zbog ozljeda nešto lakšim intenzitetom. Biti ćemo dobro ‘pokriveni’ na svakom mjestu u momčadi i spremni za sva teška prvenstvena iskušenja koja nas čekaju. Osim toga na probi je nekolicina igrača, među njima ima nekoliko interesantnih pojedinaca, hoće li neki od njih ostati odlučit će uskoro, završio je Dovečer.
Nakon Andre Silve iz kluba su otišli i Kokot i Vuk, oba u Karlovac, Cicero Lima ima slobodne papire, Vitas vjerojatno ide u Austriju. Tijekom tjedna Čakovčani će odigrati dvije kontrolne utakmice, danas (utorak) s Bjelovarom, u subotu s novim trećeligašem Čakovcem. Obje u Čakovcu s početkom u 17.30 sati.
Josip Freiler

NK ČAKOVEC

U prostorijama HNS-a u Zagrebu održana je plenarna sjednica Udruženja klubova 2. HNL, od 15 klubova učesnika sudjelovalo je 14 predstavnika, NK Međimurje zastupao je direktor Stjepan Hamonajec. Liga će u novom prvenstvu brojiti 15 klbova, u viši rang, 1. HNL ide prvak, a iz Lige ispada čak 4 kluba, jesenji dio prvenstva počinje 20. kolovoza, a završava 26. studenoga. Na sjednici su jednoglasno prihvaćena izvješća za proteklu sezonu, povjerenika za natjecanje Ivice Šparavca, za suđenje Ivana Peraića, disciplinskog suca Vlade Ivete, povjerenika za sigurnost Zorana Cvrka i tehničkog tajnika Darka Cvitkovića. Svi spomenuti i u novoj će sezoni obnašati spomenute odgovorne funkcije, a na čelu IO-a Udruženja klubova i dalje je ostao Ante Grgić (Solin). Mandat IO-a traje 3 mjeseca, slijedi nova sjednica Udruženja gdje se treba podnijeti izvješće o proteklom radu, posebno o radu na marketinškom planu i suradnji s medijima.
- Sukladno rezultatima tromjesečnog mandata i rezultata u njemu, uručit ćemo vam “cvijeće ili kaktus”, bio je po običaju originalan direktor čakovečkog Međimurja Stjepan Hamonajec i založio se da Liga dobije sponzora za pokrivanje troškova bar sudaca i delegata, te za bolje medijsko praćenje.
Na kraju se je prišlo izvlačenju parova za novu prvenstvenu sezonu, u 1. kolu 20. kolovoza sastaju se: Dugopolje - Međimurje, Hrvatski dragovoljac - Junak, Pomorac - Solin, Croatia Sesvete - Imotski, Hašk - Radnik, Mosor - Vinogradar, Gorica - Rudeš, dok je MV Croatia slobodna. Čakovčani će svoje utakmice kada su domaćini igrati subotom.
J. Freiler

TREĆELIGAŠI

• NK “POLET” PRIBISLAVEC NOVI PREDSJEDNIK JOSIP MIHALKOVIĆ - u NK Poletu je održana izborna skupština kluba na kojoj je za novog predsjednika izabran Josip Mihalković, poznatiji pod nadimkom Cinci. Dopredsjednik kluba je Zlatan Vibovec, sportski direktor Ivan Babić, tajnik Alen Pintarić. Što se tiče ekipe ona trenira pod vodstvom trenera Franje Mihalkovića. Klubu su pristupili Ivan Fučko, Marko Baksa dok su pred samim finiširanjem potpisi nekoliko kvalitetnih igrača.

- - -

• NK “NEDELIŠĆE” PRISTIGLI BAĐARI I STANKOVIĆ - što se tiče NK Nedelišća trenutnu situaciju u klubu opisao nam je trener Željko Orehovec:
- Pripreme smo počeli 15. srpnja i do 20. kolovoza kada počinje prvenstvo planirano je odraditi 23 treninga i odigrati 9 kontrolnih utakmica. Radit ćemo svaki dan osim četvrtka i nedjelje, a utorkom i petkom dva put na dan. Prvu utakmicu smo odigrali protiv slovenskog Ormoža (pobjeda 4:2), i Belice (poraz 0:1), dok su na rasporedu 27.7. Čukovec, 30.7. Slakovec, 3.8. Pušćine, 5.8. Macinec. Za 10., 13. i 15. kolovoza još tražimo protivnike. Što se tiče igračkog kadra otišao je Simon, Belović zbog suđenja prestaje igrati 3. ligu, dok će Vibovec zbog radnih obaveza i rada na terenu biti na raspolaganju koliko mu te obaveze budu dozvoljavale. Moja je želja bila da se popunimo na tim mjestima s kvalitetnim igračima. U klub su do sada došli Bađari i Boris Stanković, a pokušat ćemo dovesti još jednog veznog igrača i napadača. U rad s prvom ekipom uključili smo i perspektivne juniore Železnjaka, Matea Novaka, Daria Novaka, Martana, Pintarića, Numanovića. U kadru će biti dvadesetak igrača i 3 vratara. Još je rano donositi zaključke kakvi ćemo biti u narednoj sezoni. Kontrolne utakmice dat će odgovor o kvaliteti i snazi ekipe, ali ako se uspijemo pojačati s još 2 kvalitetna igrača i još više zaoštrimo konkurenciju u momčadi, imat ćemo momčad koja se može upustiti u borbu za visoke pozicije u ligi. Drugi preduvjet za to je da igrači još kvalitetnije i odgovornije shvate treniranje i igranje nogometa u 3. ligi jer jedino puno rada može donijeti dobru igru a onda i rezultat.
- - -
• NK “MLADOST” PRELOG TRENER I DALJE ZORAN KRALJIĆ - što se tiče NK Mladosti iz Preloga nakon obaveza organizacije malonogometnog turnira koji je uspješno prošao sve aktivnosti podređene su prvoj ekipi. Traže se adekvatna pojačanja, trener će i dalje biti Zoran Kraljić dok će se ekipa pomladiti.
Zlatko Premuš

Izvor: 2935