Sport 11.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

NOGOMET: Sastanak međimurskih trećeligaša

IZ MEĐIMURSKOG
NOGOMETNOG
SAVEZA
Sastanak međimurskih trećeligaša
Shodno zaključku Skupštine Međimurskog nogometnog saveza održan je sastanak s najodgovornijim predstavnicima svih 7 međimurskih članova sadašnje 3. hrvatske lige sjever. Sudjelovali su predstavnici: Međimurja Čakovec, Nedelišća, Mladosti Prelog, Čakovca, Graničara Kotoriba, Rudara Mursko Središće i Poleta Sveti Martin na Muri, a od strane Međimurskog nogometnog saveza: predsjednik Mato Kljajić koji je organizirao sastanak, tajnik Darko Jambrović i član IO-a HNS-a i MNS-a Stjepan Križarić.
U uvodu je predsjednik Kljajić obrazložio klubovima sudionicima svrhu sastanka, objasnio im sve oko reorganizacije trećeligaškog natjecanja od nove 2014./15. sezone. Sadašnja 3. HNL-sjever se gasi, spajaju se sadašnje sjever i istok, a prema dogovoru županijskih saveza, formiraju se međužupanijske lige, u konkretnom slučaju Međužupanijska liga Čakovec - Varaždin. Nakon konstruktivne diskusije svih sudionika, donijet je zaključak da se klubovi do 11. travnja trebaju izjasniti oko novog sustava natjecanja i dostaviti svoje prijedloge u kancelariju MNS-a, kako bi se iza toga mogli pokrenuti daljnji koraci i dogovori u ovom slučaju s Varaždinskim županijskim savezom, a iza toga također i na još jednom sastanku na kojem će ovaj put sudjelovati i predstavnici klubova sudionika 1. županijske lige.
Predloženo je  da uz općepoznate uvjete za natjecanje klubovi sudionici Međužupanijske lige trebaju imati 4 mlađe uzrasne kategorije (u-10, u-12, u-14 i u-17), dimenzije terena za igru moraju biti minimalno 100 x 64 metara i da utakmice moraju početi s minimalno 3 mlađa igrača od 21 godine. Na potezu su sada prvo do 11. travnja klubovi, valjda će iza toga i konačna odluka biti svima prihvatljiva. Iako novi trećeligaški sustav za klubove ovog područja nije od početka bio prihvatljiv, u HNS-u su svojim odlukama bili drugačijeg mišljenja koje se sada mora poštivati.
J. Freiler

Izvor: 3076