Sport 31.12.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

Nogomet se vraća u Kotoribu

Ostvareni dobri rezultati natjecateljskih kategorija, unatoč recesijskim mjerama pozitivno financijsko poslovanje i porast broja gledatelja su osnovni razlozi za zadovoljstvo koje su izrazili članovi skupštine kluba NK Graničar na svom posljednjem ovogodišnjem zasjedanju. Sredina je to koja ima seniore, juniore i kadete u IV. HNL ligi-sjever, a mlađe pionire u Županijskoj nogometnoj ligi u-12. Klupski predsjednik Danijel Fundak je kazao da je temelj svih rezultata pozitivno financijsko poslovanje koje je shodno planskim zadaćama realizirano u 95%-tnom opsegu.
- Za financijsku stabilnost treba zahvaliti mnogim sponzorima i donatorima bez kojih klub ne bi mogao “živjeti”. Za njihovo pronalaženje i dovođenje najveće zasluge pripadaju Josipu Kosu, dopredsjedniku kluba, odnosno njegovoj tvrtki Elkos koja je posredstvom poslovnih veza došla do velikih sponzora, zagrebačkih tvrtki Ellabo i Telur, no ništa manje nije značajan nije udio kotoripske općine, podvukao je predsjednik.
Tajnik kluba Željko Kos je istaknuo kako rijetko koji klub sjeverozapadne Hrvatske ima tako posloženi oblik rada u kojem svaki klupski član zna svoj posao i obavlja ga zadovoljavajuće na obostrano zadovoljstvo. Iznijevši brojčane pokazatelje, rekao je kako je u jesenskom dijelu prvenstva u Kotoribi seniore gledalo u prosjeku 139 gledatelja, a što je najbolji rezultat u odnosu na posljednje tri godine.
- Ljudi, navijači i simpatizeri dolaze kada je evidentna igra. Nje je bilo što je kod seniora rezultiralo osvojenim 3. mjestom na kraju natjecateljske polusezone, kazao je predsjednik. Trener seniorskog sastava Branko Lipić je rekao kako je cilj ovog perioda bio plasman među 4 vodeće momčadi IV. HNL-sjever/skupina A. - S čakovečkom Slogom dijelimo 3. mjesto jer smo osvojili 62% bodova od broja mogućih. Da nije bilo evidentnih kikseva protiv Novog Marofa i Sloge imali bi ih više, no i ovako sam zadovoljan jer su ispred nas objektivno jači Podravina i Čakovec koji imaju ambicije za viši rang, rekao je Lipić, dodavši da je za uspjeh zaslužno svega 18 nogometaša mahom iz domaćeg “dvorišta”.
Od prinova u jesenskom dijelu izrazio je zadovoljstvo dolaskom vratara Tropšeka i Marka Matulina. Zadovoljstvo plasmanom ekipa koje vode izrekli su Franjo Farkaš, Damir Matotek i Damir Ujlaki. Potonji, trener juniora i kadeta, istaknuo je problem jutarnjih odigravanja utakmica kada igrači izostaju iz sastava. Razloge nije navodio, no vjerojatno su posrijedi neminovni subotnji izlasci. Kako dalje?
- Imamo realne šanse osvojiti Kup MNS-a u konkurenciji seniora i juniora. Prepreka za polufinale u obje konkurencije nam je NK Čakovec i to u Kotoribi, istaknuo je Fundak. Lipić je rekao kako će seniori igrati 14. ožujka i pobjede li Čakovec već su jednom nogom u finalu jer pred njima će biti objektivno slabiji protivnici. U prvenstvu bez nekih oscilacija namjeravaju zadržati plasman u svim kategorijama. - Što se tiče seniora sada neopterećeni možemo uvoditi mlade talente koji su jamstvo ostanka u klubu narednih 10 godina, rekao je optimistički Fundak. On je u nekoliko navrata istaknuo zahvalnost svima koji su ugradili dio sebe u klupsko zadovoljstvo.
Tekst i snimke
Mladen Grubić

Izvor: 2853