Sport 03.12.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

NOGOMET: Šuker obećao pomoć Pušćinama

U radnom posjetu Međimurskom nogometnom savezu boravio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker. U pratnji člana IO-a HNS-a Stjepana Križarića, te predsjednika i tajnika Međimurskog nogometnog saveza Mate Kljajića i Darka Jambrovića prvo je obišao nedavno poplavom teško oštećene terene i objekte člana 1. ŽNL Nogometnog kluba Pušćine u Pušćinama, a nakon toga je u Hotelu Park porazgovarao s novinarima.
- Nogometnom klubu Pušćine Hrvatski će nogometni savez pomoći oko adaptacije teško oštećenih svlačionican u poplavi, kad radovi završe doći ćemo na prvi trening i na taj način dati svoj doprinos klubu u teškoj situaciji. Istovremeno sam s najodgovornijima u Međimurskom nogometnom savezu razgovarao o stanju i problematici međimurskog nogometa, tom sam im prilikom predao 200 nogometnih lopti kao dar HNS-a, koje oni trebaju prema određenim kriterijima podijeliti klubovima za rad s mladima. Moram i ovom prilikom pohvaliti odličnu suradnju s međimurskim nogometnim djelatnicima.
Na pitanje zaslužuje li i treba li Međimurje nogometnog drugoligaša:
- Međimurje je poznato kao rasadnik kvalitetnih igrača i sigurno zaslužuje jednog stabilnog dugoligaša, kasnije i prvoligaša. Dobrim radom s mladima i planskim ulaganjima to je moguće i realno bez obzira na trenutno tešku situaciju u sportu i nogometu, završio je Šuker. Suradnju s krovnom hrvatskom nogometnom organizacijom pohvalio je i predsjednik MNS-a Mato Kljajić, posebno zbog velikog razumijevanja oko aktualne problematike u kako je rekao “najnogometnijoj hrvatskoj županiji”, s 94 kluba i oko 5.300 registriranih igrača i igračica, sve to na 120.000 stanovnika koliko broji Međimurska županija.
Davor Šuker je obećao da će uskoro opet posjetiti Međimurje, jer:
- Nije dovoljno obilaziti teren samo kad su izbori. S bazom na terenu treba biti u stalnom kontaktu.
Josip Freiler
Snimio Zlatko Premuš

Izvor: 3006