Sport 31.12.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

NOGOMETNA ŠKOLA: Svađe, prijetnje, vrijeđanja!!!

KRŠIO SE STATUT, SVI DELEGATI NISU NI DOBILI POZIV ZA SKUPŠTINU, A NEKI SU POSTALI ČLANOVI PREKO NOĆI!? • I RODITELJI (OPRAVDANO) NEGODUJU

Održana je izvanredna Skupština Nogometne škole “Međimurje-Čakovec”, koja je ličila na sve drugo nego na ozbiljan skup onih koji trebaju odlučivati o rezultatima dosadašnjeg rada s mladima, poboljšanjima, planovima i programima za buduće razdoblje, osigurati bolji status i financiranje.
Na sjednici je međutim bilo najmanje rasprave o tome, prisustvovali smo vrlo neugodnim scenama, prijetnjama, međusobnim vrijeđanjima, prijetnjama sudom, svađama... Nije uvažavano mišljenje onih koji se nisu, a i argumentirano su dokazivali da su u pravu, slagali s izvješćima, nije se vodilo računa o prijedlozima nekolicine trezvenih delegata koji su predlagali više zajedništva, uvažavanja i transparentnosti, prekidale su se diskusije onih sa suprotnim stavovima. Ukratko, nije se vodilo računa o Statutu i statutarnim odredbama Škole.
Dugo pratimo sportska događanja i mnoge skupove i skupštine, ovakvom nismo odavno prisustvovali. Saznali smo tako da su neke odluke donesene mimo Izvršnog odbora, da se ne poštuje i nije se poštovao Statut koji je na Skupštini trebalo u nekim članovima izmijeniti, ali se odustalo od toga. Međusobna komunikacija bila je ispod svakog nivoa, već pri utvrđivanju broja delegata zakuhalo se, jer neki nisu ni dobili poziv za Skupštinu, neki su postali članovi Skupštine preko noći, mimo znanja većine ostalih... Daleko bi nas odvelo nabrajanje niza nelogičnosti.
► POTREBNI HITNI REZOVI!
Nije nam jasno ni zašto se nije i ne poštuju mišljenja posebno ona pozitivna velikog broja roditelja koji ulažu velike napore i vlastita sredstva, uz obaveznu članarinu, a bez kojih Škola ne bi mogla normalno djelovati. Neki su roditelji pokazivali i SMS poruke koje su dobijali iz Škole, čuli smo i kako su vršeni specijalistički liječnički pregledi mladih, kako nije do kraja točna informacija da se je na svečanosti podjele opreme mladima ona dijelila sponzorstvom, već su roditelji morali participirati dio. Čuli smo i ultimativno traženje da Grad Čakovec i Županija moraju osigurati sredstva za rad Škole, da dalje ne nabrajamo.
Sigurno je jedno: u Školi su potrebni hitni i veliki rezovi da u buduće normalno radi. Imaju li odgovorni volje i snage za to, drugo je pitanje.
Skupštini je od 39 nazočilo 34 delegata, njih 22 je glasalo za prijedloge predsjednika Škole, ostali su bili protiv, mnogi su nezadovoljni radom Skupštine sjednicu napustili ranije, te da je u takvom ozračju izabran novi Izvršni odbor (oni članovi koji su tijekom Skupštine proturiječili izostavljeni su), u sastavu: Dragutin Katalenić - predsjednik, Uroda, Vurušić, Biševac, Kolarić, Panić, Šarić, Kolenić, Bratuša, Camplin, Mihalec i Podgorelec (imena nam nisu pročitana, nisu ih imali za sve nabrojene!?).
Donijet je i plan i program rada za iduću godinu s financijskim pokazateljima od 1,560.000 kuna koliko bi trebali iznositi prihodi. Tu se računa po 400.000 kuna od članarine iz Gradske zajednice sportova, 350.000 od Županije, spominjemo samo najveće stavke. U rashodima spominjemo plan da se za osobne dohotke zaposlenih (treneri i administracija) utroši 960.000 kuna, a plan je i da se od sponzora osigura 200.000 kuna.
Josip Freiler

Izvor: 2853