Sport 16.08.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

NOGOMETNI VIKEND: Prekid u Svetoj Mariji

• 1. LIGA SEDMICE CENTROMETALA I RUDARA - Centrometal i Rudar krenuli su furiozno u sezonu. Sa po 7 golova natrpali su mreže Ivanovčana i Pribislavčana. Sigurne pobjede zabilježili su još BSK, Pušćine (sva 3 pogotka u drugom poluvremenu), Sloboda na gostovanju u Palinovcu, Čukovec ‘77. Naprijed je bodove osvojio jedinim pogotkom Damira Režeka. U Ivanovcu je Mladost imala 1:1 do 52. minute a onda su gosti iz M. Središća postigli još 6 (3 pogotka Darija Šoltića). Sloga se dobro držala u Belici, čak je povela, no fizički jači domaćini u finišu su došli do pobjede. Jedina utakmica bez pobjednika odigrana je u Podturnu, gdje su poveli Palovčani (strijelac Denis Janković) a domaćini izjednačili 13 minuta prije kraja pogotkom Mihovila Balenovića.
golova: 32, žutih: 23, crvenih: 2
- - - -
• 2. LIGA - ISTOK PREOKRETI U FINIŠU - prvo kolo i prvi prekid, i to u Svetoj Mariji. Vrlo su uvjerljivo startali Dubravčan i Dinamo, koji su ČSK-u i Hodošanu utrpali 10 odnosno 6 pogodaka. Tri pogotka za Dinamo postigao je Stjepan Krznar, a za Dubravčan Benjamin Brljak. Puno preokreta u Novakovcu, gosti iz Goričana su dva put vodili (2 penala), domaćini jednom a izjednačili su par minuta prije kraja pogotkom Nikole Krznara. Dubrava je do pobjede došla u sudačkoj nadoknadi drugim golom Tina Sabola, a Vidovčan pogotkom Lea Grozdeka u samom finišu. Croatia je do pobjede došla s 10 igrača jer im je već u 9. minuti isključen Saša Ružić zbog udarca laktom u glavu protivničkog igrača.
golova: 35, žutih: 25, crvenih: 1
- - - -
• 2. LIGA - ZAPAD MIHOVLJANČANI KUĆI PJEVAJUĆI - najuvjerljivije pobjede zabilježili su Plavi, Jedinstvo iz Novog Sela na Dravi i Venera. U Malom Mihaljevcu i Jurovcu pobjednika nije bilo. Za Muru je 2 pogotka u Jurovcu postigao Dejan Nađ. Mihovljančani su se jedini s gostovanja vratili s 3 boda. Domaćini iz Selnice dva su put poravnavali vodstvo Slobode. Pobjednički pogodak je u 90. minuti postigao Denis Tremski. Osim 5 pogodaka Plavih Ivan Zadravec promašio je jedanaesterac. Strahoninec je 1:0 vodio u G. Mihaljevcu sve do 62. minute a tada u dvije minute primio 2 pogotka, na kraju još jedan.
golova: 33, žutih: 28, crvenih: 2
---
► 100 golova - u 1. kolu strijelci su postigli točno 100 pogodaka (4,3 po utakmici), od čega 6 s bijele točke. Domaćini puno bolji, dobili su 15 susreta, 3 izgubili a 5 je odigrano bez pobjednika. Požutjelo je 76 igrača (3,3), a pocrvenilo 5.

U nedjelju kreću i trećeligaši
III. MEĐIMURSKA LIGA-ISTOK • parovi 1. kola (nedjelja, 17.30 sati): D. HRAŠĆAN: Borac - Mladost (Dekanovec), OTOK: Otok - Radnički (Gardinovec), ŠTEFANEC: Jadran - Torpedo (Križovec), DRŽIMUREC-STRELEC: Omladinac - Bratstvo (S. Ves), MIKLAVEC: Budućnost - Romska vatra, SV. KRIŽ: Eko - Trnje (Sv. Juraj u Trnju).
III. MEĐIMURSKA LIGA-ZAPAD • parovi 1. kola (nedjelja, 17.30 sati): G. HRAŠĆAN: Pobjeda - Parag, ZEBANEC: Zebanec - Zasadbreg ‘77, ŽIŠKOVEC: Dinamo - Sloga (Štrigova), BREZJE: Hajduk - Krištanovec, MAČKOVEC: Omladinac - Plavi 1975 (Prekopa), PRESEKA: Bratstvo - Donji Koncovčak.

Izvor: 2990