Sport 02.01.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

NŠ "MEĐIMURJE-ČAKOVEC": Juniore uključiti u prve sastave

Održana je redovna skupština Nogometne škole “Međimurje-Čakovec” na kojoj su usvojeni svi potrebni dokumenti s financijskim pokazateljima za 2011. te program rada i financijski plan za 2012. godinu. Škola trenutno u 10 selekcija (jedna je za predškolski uzrast) okuplja 200-tinjak mladih, s njima radi 7 trenera, a vodi je Upravni odbor od 9 članova (predsjednik Dean Panić, dopredsjednik Miljenko Ovčar, tajnica Roberta Todorović).
Iz plana i programa za 2012. godinu izdvajamo najvažnije. Čim više mladih iz škole, onih iz juniorskog i ‘izlaznih juniora’ uključiti u prve sastave drugoligaša Međimurja i trećeligaša Čakovca, u natjecateljskom dijelu sve ekipe trebaju se boriti za što bolji plasman, posebno juniori i kadeti koji su nakon jesenjeg dijela prvenstva prvi, odnosno drugi u regiji sjever. Tu je i sudjelovanje na turnirima za mlade u Hrvatskoj i van nje, posebno se spominju turniri u Danskoj i Portugalu, nadalje još bolja suradnja sa školama mladih susjednih županija, uključiti u rad škole mlade iz cijelog Međimurja obzirom da je Međimurje regija s mnogo talentiranih mladih nogometaša, treba pokušati sve da uspiju pregovori o posebnoj suradnji sa školama mladih zagrebačkog Dinama i Sturma (Graz) iz susjedne Austrije, a radit će se i na tome da školu pomažu sponzori, brojniji nego je to bio do sada slučaj.
Velika pomoć očekuje se i od sportskih i političkih struktura Grada Čakovca i Međimurske županije kojima su odgovorni Škole izrazili zahvalnost na dosadašnjoj pomoći, a usvojen je i detaljno razrađeni financijski plan za 2012. godinu u ukupnom iznosu od 1.000.000 kuna.
Interesantno je spomenuti da su Skupštini prisustvovali kao delegati NK Međimurja najodgovorniji iz klubu na čelu s predsjednikom Marijanom Uršanićem, za NK Čakovec to se na žalost ne može reći posebno s razloga što su se od odgovornih iz kluba očekivali odgovori na neka “nejasna” pitanja. (Josip Freiler)

Izvor: 2958