Sport 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:03.

NŠ Međimurje: Zapaženi rezultati

Nogometna škola Međimurje godište 2005./06. broji nekoliko desetaka polaznika. Pod budnim okom trenera prof. Marinka Horvata postižu zapažene rezultate. Ti rezultati su posljedica napornih treninga koji se u ovo zimsko doba održavaju u dvorani 3 puta tjedno. Polaznici škole ove su jeseni i zime sudjelovali na mnogobrojnim dvoranskim turnirima.
Ekipa 2005. godišta (Međimurje I) na turnirima u Prelogu, Štrigovi i Čakovcu osvojila je 1. mjesto, a na turniru u Maloj subotici 2. mjesto.
U konkurenciji ekipa 2006. godišta (Međimurje II) osvojeno je 1. mjesto. Sudjelovali su i na nedavno održanom humanitarnom turniru za bolesnu Melaniju Horvat, na kojem su slavile ekipe 2005. i 2006. godišta, svaka u svojoj dobnoj skupini. Zapažen rezultat postignut je i protekli vikend kada je ista ekipa na turniru u Murskoj Soboti u organizaciji NŠ Čarda u konkurenciji 10 ekipa iz susjedne Slovenije i Hrvatske, također osvojila 1. mjesto.
Za ekipu Međimurje I. nastupaju: Matej Marciuš, Dino Horvat, Teo Sanjković, Jan Vibovec, Nikola Krištofić, David Bujanić, Lovro Novak, Matej Bacinger, Antonio Jurešić, Domagoj Lukman i Jura Rodek. Ekipu Međimurje II čine - Rafael Kovačić, Jakov Štampar, Roko Petrinović, Aleksandar Šafarić, Ivano Rodek, Roko Domjanić, Luka Rodek, Vito Hozjan, Korina Horvat, Mislav Krauthacker, Jan Novak, Niko Hađikan i Mata Mikulić.
Valja istaknuti i pojedinačne uspjehe.
Vratar Matej Marciuš na 3 je turnira proglašen najboljim (Prelog, Čakovec Sloga 2013. i Murska Sobota). Dino Horvat dva put je bio proglašen najboljim strijelcem turnira (u Čakovcu Sloga 2013. i Murskoj Soboti), dok se titulom najboljeg strijelca može pohvaliti i igrač Nikola Krištofić s Humanitarnog turnira za Melaniju Horvat. Što se pak tiče ekipe 2006. godišta, na Humanitarnom turniru u Čakovcu Jakov Štampar proglašen je najboljim strijelcem, a na turniru u Maloj Subotici Vito Hozjan najboljim vratarem. (mm)

Izvor: 3069