Sport 27.05.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

NŠ MEĐIMURJE/ČAKOVEC: Predstečajna nagodba

U zagrebačkom središnjem uredu FINI 15. svibnja održano je ročište glede Nogometne škole „Međimurje / Čakovec“. O tome i ostalim aktualnostima Škole ukratko nas je obavijestio njezin predsjednik Dean Panić.
- Nogometna škola „Međimurje / Čakovec“ odmah po stupanju na snagu zakona podnijela je prijedlog za provođenje predstečajne nagodbe, tijekom postupka od 10. mjeseca 2012. godine do ročišta 15. svibnja ove godine poduzete su sve radnje i doneseno je rješenje da su zadovoljeni svi uvjeti propisani zakonom za sklapanje nagodbe. O odrađenom poslu i težini postupka najbolje govori činjenica da je Škola od više od 4000 pravnih osoba cijele Hrvatske i proglašenja stečaja, među prvima koja je provela postupak i dobila rješenje, te je za sada jedina neprofitabilna udruga koja je to uspjela ostvariti. Time se omogućilo da umjesto zatvaranja Škole i proglašenje stečaja, daljnje funkcioniranje i nastavak započetog stručnog rada. Škola inače djeluje kao samostalna sportska udruga, a sve kategorije nastupaju za nogometne klubove Međimurje i Čakovec. Vodimo brigu oko organiziranja i provođenja redovitih sustavnih treninga, utakmica i drugih oblika nogometne poduke te sportskih priprema mlađih uzrasnih kategorija u kojoj momčadi rade po posebnim programima, a sve u cilju podizanja kvalitete rada, stvaranja uvjeta za stručni rad i napretka naših mladih igrača. Škola organizirano provodi trenažni proces u koji je uključeno više od 200 djece po uzrastima mladih nogometaša od 4 - 18 godina, polaznici Škole su iz svih krajeva Međimurja. Imamo 10 uzrasnih kategorija s kojima rade educirani treneri, prvi smo u Međimurju pokrenuli rad s vrtičkim uzrastom. Sve uzrasne kategorije postižu dobre rezultate u Regiji sjever, juniori i kadeti pobjednici su kupa Međimurja za proteklu godinu, a sudjelujemo i redovito na pozivnim turnirima diljem Hrvatske i u inozemstvu. Radi se po programima i planovima Škole, po tom programu za svaku su uzrasnu kategoriju točno su propisane vježbe koje se u određenom godištu moraju primjenjivati.
Trenira se na SRC-u Mladosti ovisno o kategoriji 3-6 puta tjedno plus vikendom utakmice. S najperspektivnijim se igračima organizira individualni rad. Svi polaznici škole imaju osigurani liječnički pregled, educiraju se iz pravila sportskog ponašanja. Svakodnevno smo otvoreni za nove prijave, nadam se da će da će to i dalje prepoznati odgovorni u lokalnoj samoupravi u gradu Čakovcu i županiji, naravno i u Međimurskom nogometnom savezu i najodgovornijim sportskim forumima, završio je Panić.
Josip Freiler

Izvor: 3031