Sport 24.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Obilježeno 100 godina nogometa u Prelogu

U preloškom Domu kulture 19. listopada održana je završnica proslave 100. obljetnice organiziranog igranja nogometa u Prelogu kojoj je nositelj bio Nogometni klub “Mladost” Prelog, nasljednik tradicije započete 1913. godine, kada je odigrana prva, službeno zabilježena nogometna utakmica jedne preloške momčadi u Lendavi.
Nakon pobjede na terenu (u 10. kolu 3. HNL Sjever nad NK-om Čakovec), položen je vijenac uz spomenik sportašima u Parku Mladost te služena misa.
Budući da je na svečanost došao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker sa suradnicima, domaćini su se pohvalili i radovima koji se odvijaju na stadionu na kojem bi preloški nogomet trebao dobiti novi zalet.
Predsjednik HNS-a D. Šuker - osim što je donio vreću lopti za najmlađe generacije preloških nogometaša - obećao je i 10-postotnu financijsku pomoć HNS-a u troškovima obnove i rekonstrukcije stadiona za sljedećih 100 godina nogometa u Prelogu.
Na svečanoj akademiji u Domu kulture - uz voditelja Željka Sokača, tajnika kluba, koji je sve najave začinio pokojom sličicom iz povijesti kluba i prisjećanjem na desetke imena, prigodan referat o velikom jubileju iznio je predsjednik Josip Zvonarek, no, najviše se o povijesti nogometa u Prelogu može naći u fotomonografiji “100 godina nogometa u Prelogu” akademika Dragutina Feletara koja je ovom prigodom promovirana. (MB)
Snimili Z. Premuš i
M. Belčić

Izvor: 3052