Sport 03.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

ODBOJKA: Analiza međimurskih ekipa

Naš najkvalitetniji odbojkaški kolektiv - Centrometal iz Črečana jesensku je prvoligašku sezonu 2013./14. završio na visokom 4. mjestu, što je najbolji rezultat kluba u ovom rangu natjecanja. Ostvareno je 5 pobjeda i 6 poraza, što je u konačnici donijelo 15 bodova, 6 više od petoplasirane Murse te 5 manje od trećeplasirane zagrebačke Mladosti. Rezultat nije loš, mada se moglo i više. Izgubljeni bodovi s Osječanima smanjili su šanse u lovu za Zagrepčanima, ali će Centrometalovci u preostalih 9 kola liga dijela natjecanja pokušati sve da bi sustigli ovogodišnje osvajače nacionalnog kupa. Ipak, osnovni i prvenstveni zadatak ekipe je zadržati 4. mjesto.
Kod drugoligašica odbojkašice pribislavečkog Kaštela jesen su završile na 4. mjestu. Ostvarene su 4 pobjede i isto toliko poraza, te14 osvojenih bodova. U nastavku će Kaštelanke pokušati i više, jer drugoplasirani Bjelovar bježi tek 2 boda i svakako je uhvatljiv. Odbojkašice Čakovca (kao novajlije u ovom rangu natjecanja) završile su na posljednjem, 7. mjestu u svojoj skupini s 9 poraza iz isto toliko nastupa. Rezultat je realan, jer u višem rangu natjecanja igraju s ekipama sa znatno više iskustva. Šansu za prvim bodovima mlade će Čakovčanke imati u drugom dijelu natjecanja kada se formira liga 4 s ekipama iz Zagrebačko-Karlovačke skupine.
Naši drugoligaši (Nedelišće i Totovec) jesensku su dionicu odradili znatno slabije od očekivanog. Obje ekipe ostvarile su po 2 pobjede i 6 poraza (uz po jedan zaostali susret). Nedelišće je trenutno na 8. mjestu sa 6, a Totovec posljednji, 10. s tek 5 bodova. Kod trećeligašica valja zabilježiti visoko 2. mjesto Štrigove (6 pobjeda i 1 poraz) i 18 osvojenih bodova - tek 3 manje od vodećeg Varaždina II. Čakovec II također je polučio dobar rezultat. Čakovčanke su zabilježile 4 pobjede i 3 poraza što im je donijelo 11 bodova i 5. mjesto, a u nastavku će u lov za trećeplasiranim Ivancem koji bježi tek 2 boda.
Kod trećeligaša imamo jesenske prvake. To su odbojkaši Črečan veterana, koji su jesen završili bez poraza, s 24 osvojena boda. Totovec II završio je kao treći s 14, slijede Plavi iz Peklenice i Centrometal kadeti s 12 na četvrtom, odnosno petom mjestu. Na posljednje dvije pozicije smješteni su Nedelišće II i Mladost iz Vularije. Obje ekipe u nastavku će pokušati popraviti svoj sadašnji plasman.

POLUFINALE KUPA MEĐIMURJA (M)
U finalu dva
Centrometala
CENTROMETAL - TOTOVEC 3:0
(25:21, 25:13, 25:15)
Centrometal: Kovač, David, Vincek, Posavec, Kurteš, Kopačević, Petran, Vabec, Kocijan, Vincek. Trener: Jadranko Kirić
Totovec: D. Pergar, J. Pergar, B. Pergar, D. Topličanec, Krklec, M. Topličanec, Horvat, Trstenjak, Novak, Marković
Očekivana pobjeda prvoligaša Centrometala u prvom polufinalnom susretu međimurskog odbojkaškog kupa nad drugoligašem Totovcem. Popularni „Tottenham“ pružio je snažan otpor najboljem međimurskom sastavu u prvom setu i stigao do visoke brojke osvojenih poena. U naredna 2 seta Centrometal je potpuno zagospodario parketom i bez većih poteškoća (unatoč borbenosti gostujućih odbojkaša) priveo susret kraju. U domaćim redovima vrlo dobar nastup Karla Kocijana, dok su se kod Totovca istakli Damir Pergar i Mario Horvat.

TOTOVEC II - CENTROMETAL II 0:3
(21:25, 20:25, 21:25)
Totovec II: J. Kozar, S. Kozar, Kregar, Đurđek, Kovačić, D. Horvat
Centrometal II: J. Kirić, Z. Kirić, Makarov, Palinkaš, Ozmec, Treska, S. Novak, Horvat, Juras
Maksimalnom pobjedom nad Totovcem II odbojkaši Centrometala II plasirali su se u svoje prvo finale, gdje će snage odmjeriti s prvoligašem Centrometalom. Inače, bila je to vrlo kvalitetna utakmica s puno dobrih poteza s obje strane parketa. U sva 3 seta domaći su se dobro držali ali su gosti, predvođeni Palinkašem i Makarovom, bili uspješniji sukladno konačnom rezultatu. Finale će se odigrati 12. siječnja 2014. godine.

U SUBOTU I NEDJELJU
Polufinala ženskih ekipa
Sljedećeg vikenda igraju se polufinalni susreti kupa za odbojkašice. U dvorani Osnovne škole Štrigova u subotu igraju trećeligaš Štrigova i drugoligaš Čakovec s početkom u 16 sati, a u nedjelju KOP Čakovec i drugoligaš Kaštel iz Pribislavca (ETŠ, 15.30 h). Pobjedničke ekipe s ova dva ogleda idu u finale, a poraženi će igrati za 3. mjesto.
Rajko Kolarek

Izvor: 3062