Sport 10.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

ODBOJKA: Centrometal drugi u Mađarskoj

Nakon tri tjedna priprema odbojkaši črečanskog Centrometala krenuli su i s odigravanjem pripremnih susreta. Odbojkaši trenera Jadranka Kirića protekle su subote bili sudionici vrlo jakog turnira u mađarskom gradu Šumegiju, gdje su odigrali čak 3 susreta. Igralo se na 2 dobijena seta. U prvom susretu Centrometalovci su s 2:0 nadvisili juniorsku reprezentaciju Mađarske, nakon toga s 2:1 bili su bolji od veteranske reprezentacije Mađarske, a jedini poraz doživjeli su od domaćina turnira - sastava Šumegi. Centrometal je i u tom susretu odigrao odlično i dobio prvi set. U drugom, te trećem, domaćini su bili za nijansu bolji i slavili s konačnih 2:1. Tako su odbojkaši iz Črečana osvajanjem 2. mjesta polučili vrlo dobar rezultat.

Za Centrometal su nastupili: Demirović, Gotal, Palinkaš, Kurteš, Čičković, Petran, Kovačić, Kopačević, Puđa, te Karlo i Ivan Novak. Od standardnih prvotimaca nije (radi lakše ozljede gležnja) nastupio kapetan Tomica Posavec. Nova akvizicija Centrometala - Igor Demirović - proglašen je najboljim napadačem turnira.

Već ove srijede (10.9.) Centrometalovci nastavljaju s pripremnim susretima. U dvorani Aton (19 sati) ugošćuju zagrebačku Croatiu, a već u subotu (13. rujna) putuju u slovenski Šempeter, gdje će odmjeriti snage s istoimenim domaćinom i također slovenskim ligašem Šoštanjom. Za 2 tjedna (21. rujna) Centrometal je domaćin “Trofeja Nedelišće”, a posljednju utakmicu pred nastupe u kupu i prvenstvu dečki iz Črečana igraju u mađarskom gradu Kaposvaru s istoimenim Inerligašem.

Rajko Kolarek

 

 

UPISI U ŠKOLU ODBOJKE

 

Odbojkaški klub “Čakovec” i ove godine kreće sa školom odbojke za djevojčice. Upisi će se vršiti svaki ponedjeljak od 18 i petak od 19 sati u dvorani II. Osnovne škole u Čakovcu. Pozivaju se djevojčice 5. i 6. razreda osnovnih škola (2003./04. godište) s područja Međimurske županije da se upišu i aktivno uključe u rad kluba gdje će ih njihovi treneri uvesti u sve ljepote ovog vrlo dinamičnog sporta. Poželjno je da se prilikom upisa ponese i sportska oprema (dres i patike) za trening. Za sve dodatne informacije javite se na mobitel 091/509-9548.

Izvor: 3098