Sport 12.01.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

ODBOJKA: Centrometalu kup

Odbojkaši Centrometala novi su pobjednici međimurskog odbojkaškog kupa. U finalnom susretu Centrometalovci su sigurnom igrom nadigrali višegodišnjeg finalistu, odbojkaše Totovca. Treće mjesto u ovogodišnjem kupu pripalo je Centrometalu II čiji su odbojkaši u 3 seta bili bolji od drugoligaša Nedelišća.
Finalni susret
CENTROMETAL - TOTOVEC 3:0
(25:13, 25:14, 25:14)
Nedelišće. Dvorana Aton. Gledatelja: 100. Suci: Vurušić(Varaždin) i Kozjak(Šenkovec)
Centrometal: Gotal, T. Posavec, M. Posavec, Kovač, Todorović, Križanović, Vabec, Petran. Trener: Jadranko Kirić, Pom. trener: Dario Posavec.
Totovec: D. Pergar, J. Per-gar, B. Pergar, Trstenjak, Krklec, Rešetar, S. Kozar, Marković, S. Novak
Pobjedom nad drugoligašem Totovcem prvoligaš iz Črečana(na fotografiji) došao je do očekivane, ali nikad lakše izborene, pobjede te ponovno osvojio naslov pobjednika međimurskog odbojkaškog kupa. Totovec je krenuo u susret bez standardnog Aleksandra Kovačića, a domaćoj se publici predstavio Pero Križanović, koji će biti veliko pojačanje svog novog kluba. Početak susreta bio je u znaku Centrometalovaca, koji su odličnom igrom došli do 17:5, pa je prvi set bez većih poteškoća dobijen. I u drugom slična priča. Domaćin razigran, gosti bez odgovora što je u konačnici rezultiralo glatkim dobitkom seta. Tek u startu trećeg seta Totovec kreće odlučnije. Gosti vode 5:4 i vrlo dobro se drže sve do 16:12 za črečanski sastav. U završnici seta domaći su krenuli žešće, gosti posustali, pa je i taj set dobijen vrlo uvjerljivo. U ujednačenom domaćem sastavu istakli su se prinova Križanović, te dijagonala Todorović.
Utakmica za 3. mjesto
CENTROMETAL II -
NEDELIŠĆE 3:0
(25:16, 25:14, 26:24)
Nedelišće. Dvorana Aton. Sudac: Orlando Kozjak (Šenkovec).
Centrometal II: M. David, J. Kirić, Z. Kirić, Puđa, Harambašić, Vuk, J. Treska. Trener: Srećko Horvat.
Nedelišće: H. Novak, K. Novak, I. Novak, Prevalšek, Petran, Kopačević, Kocijan, Košir.
U susretu za 3.mjesto odbojkaši Centrometala II pokazali su više od mladih Nedelišćanaca. Centrometal II lako je došao do prva dva seta za startnih 2:0. Zaigrali su Nedelišćani sjajno u trećem setu u kojem je bilo puno neizvjesnosti. U završnici seta Nedelišće ima 23:21, a kod rezultata 24:23 i set loptu. Ipak, iskusniji sastav Centrometala II prvo poravnava, a potom 2 puta uzastopno poentira za dobitak ključnog seta, koji im je u konačnici donio „broncu“. U redovima pobjednika najbolji Vuk, dok se kod Nedelišća istakao Kocijan. Nakon odigranih susreta predsjednik Odbojkaškog saveza Međimurske županije, Mladen David, dodijelio je pehare trima prvoplasiranim sastavima.
R. Kolarek

Izvor: 2959