Sport 26.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

ODBOJKA: Centrometalu Trofej Nedelišća

Odbojkaši Centrometala iz Črečana zasluženi su pobjednici međunarodnog turnira “Trofej Nedelišća”, koji se u nedjelju, pod pokroviteljstvom općine Nedelišće, održao u dvorani Nacionalnog centra Aton. Uz domaćeg prvoligaša igrali su mađarski prvoligaši Sumegi RE i Fino Kaposvar te slovenski SipŠempeter. U polufinalnim susretima igrali su Centrometal i Sumegi RE-sastav koji je bio bolji u njihovom prvom ogledu u Mađarskoj. Ovog puta domaći su bili odlični, riješili sve u 3 seta i s konačnih 3:0 (17, 19, 14) zasluženo izborili finale u kojem su se sastali s drugim mađarskim predstavnikom  Kaposvarom, čiji su odbojkaši rezultatom 3:1 nadvisili slovenski Šempeter.

 

Finalni susret ponudio je odličnu odbojku, a ton igri davala su oba sastava. U prvom su domaći bili čvršći i zasluženo ga dobili, u drugom je bilo znatno teže, ali su i tom setu Centrometalovci odigrali bolje i dobili ga tijesno, ali potpuno zasluženo. U trećem su se Mađari dobro držali do sredine seta, a potom se domaćin potpuno razigrao, te set i susret priveo kraju za konačnih i zasluženih 3:0 (20, 23, 19). Treće mjesto pripalo je mađarskom sastavu Sumegi RE, pobjedom od 3:1 nad slovenskim Šempetrom.

 

Trener domaćina Jadranko Kirić zadovoljan je pristupom i zalaganjem svojih odbojkaša na turniru, a valja naglasiti da su u prvom susretu priliku da zaigraju dobili i mladići s klupe: Antonio Juras, Antonio Stanković, Ivan Novak, Danijel Kopačević i Tomica Puđa, te odigrali vrlo dobro. Finalni susret odigrala je najjača postava i dečki su pokazali da će u novom prvenstvu biti jedan od pretendenata za vrh prvenstvene ljestvice. Za Centrometal su nastupili: Marijan Palinkaš, Antonio Čičković, Kristijan Gotal, Ivan Kurteš, Tomica Posavec, Igor Demirović, Mišo Petran, Tomica Puđa, Ivan Novak, Antonio Juras, Antonio Stanković i Danijel Kopačević.

 

■ Ovog četvrtka odbojkaši Centrometala gostuju u mađarskom Kaposvaru, gdje će odigrati još jedan pripremni susret s istoimenim prvoligašem. Nakon toga igra se 1. kolo kupa Hrvatske, gdje je protivnik našem prvoligašu pulski Centurium. Tu ne bi smjelo biti problema za črečanski sastav što se prolaza tiče, a nakon kupa kreće nacionalno prvenstvo od kojeg svi u klubu puno očekuju.

 

Čakovčanke bolje od Lendave

Odbojkašice Čakovca, članice II. hrvatske lige-Centar, u nedjelju su odigrale još jedan pripremni susret sa slovenskom ligašem Lendavom i nakon 5 odigranih setova zabilježile pobjedu rezultatom 3:2. Prva 2 seta dobile su domaće, gošćama su pripala naredna 2, a u trileru petog koncentriranije kod ključnih poena bile su domaće odbojkašice. Za Čakovec su nastupile Anđelina Kraljić, Zdravka Benko, Ana Stanković, Vanna Apostolovski te Iva, Ana i Sanda Novak.(rk)

Izvor: 3100