Sport 06.10.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

ODBOJKA: CM kod Murse

PRVA LIGA (M)
Centrometal kod Murse
Ovog vikenda starta prvenstvo Prve hrvatske odbojkaške lige, gdje našu županiju zastupaju odbojkaši črečanskog Centrometala. Nakon niza pripremnih susreta i dva odigrana turnira odbojkaši trenera Jadranka Kirića kreću u svoju 11. prvoligašku sezonu, od koje očekuju slične rezultate kao u protekloj. Za razliku od prošlih sezona liga broji 4 kluba više. Dakle, uz Interligaše Mladost (Zagreb) i Mladost (Kaštel Lukšić) - koji se u natjecanje uključuju tek u doigravanju, u ligi nastupaju: Mursa (Osijek), Varaždin, Centrometal, Daruvar, Karlovac, Sisak, Zagreb, Rijeka, Šibenik i Opatija, te novajlije Zadar, Rovinj, Split i Vukovar. Liga je brojnija, a time i skuplja, što će dodatno osiromašiti ionako skromne klupske budžete. Ipak, vjerujemo da će odbojkaši Centrometala i njihovo vrijedno klupsko rukovodstvo prebroditi sve poteškoće i uspješno odigrati još jednu prvoligašku sezonu. Što se kupa Hrvatske tiče odbojkaši Centrometala trebali su u 1/16 kupa odigrati dva susreta s novim prvoligašem Splitom. Kažemo trebali, jer Spličani su odustali od nastupa u kupu, pa je naš prvoligaš oba predviđena susreta dobio s 3:0 bb. Time su Centrometalovci izborili plasman među završnih 8 ekipa ovogodišnjeg odbojkaškog kupa i vrlo su blizu nastupa u završnici kupa Hrvatske. Što se prvenstvene sezone tiče (starta u subotu), odbojkaši iz Črečana u 1. kolu gostuju u Osijeku, kod domaće Murse. Lanjski prvak liga dijela natjecanja je papirnati favorit, ali će im naš sastav nastojati pomrsiti račune.

Startaju međužupanijski ligaši...
I bivši drugoligaši (sada pod novim nazivom Međužupanijski ligaši) Kaštel u žanskoj, te Totovec i Nedelišće u muškoj konkurenciji ovog vikenda kreću sa svojim natjecanjem. Odbojkašice pribislavečkog Kaštela u 1. kolu novog natjecanja gostuju u Bjelovaru, odbojkaši Totovca na domaćem terenu (subota, 8.10., VUŠ, 17 sati) dočekuju uvijek neugodnu Čazmu, dok odbojkaši iz Nedelišća u ovom kolu pauziraju.

... i trećeligaši
Što se natjecanja u III. hrvatskoj ligi-sjever tiče ono starta ovog vikenda. Liga ove godine broji 8 klubova. U viši odbojkaški rang otišli su Nedelišće i Toplice, a novim članom lige postali su odbojkaši varaždinskog Žereka. Zbog velike izjednačenosti klubova samo natjecanje biti će i te kako interesantno. Parovi 1. kola (8./9. listopada): Poljanec - Varaždin Volley II, Žerek - Mladost (Vularija), Plavi (Peklenica) - Koprivnica, Totovec II - Centrometal II.
Rajko Kolarek

Izvor: 2945