Sport 29.04.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

ODBOJKA: Dragutin Novak predsjednik saveza

Minulog tjedna u prostorijama odbojkaškog kluba „Centrometal“ u Črečanu održana je Godišnja skupština Odbojkaškog saveza Međimurske županije, koja je ujedno bila i izborna. Skupštinu je otvorio predsjednik saveza Mladen David, te podnio izvješće o radu saveza protekle godine. Istaknuo je da je savez bio organizator kup natjecanja u našoj županiji, te suorganizator finala kupa u ženskoj i muškoj konkurenciji u dvorani Atona u Nedelišću i All stars utakmica-selekcija Sjevera i Juga u ženskoj i muškoj konkurenciji. Financijsko izvješće podnio je tajnik saveza Jadranko Kirić, izvješće Nadzornog odbora podnio je Dragutin Novak, a Stegovnog suda Josip Treska. Sva izvješća prihvaćena su jednoglasno, a potom je biran novi predsjednik saveza za naredno mandatno razdoblje.
Za novog predsjednika saveza jednoglasno je izabran Dragutin Novak, uspješni poduzetnik iz Nedelišća i predsjednik odbojkaškog drugoligaša Nedelišća. Uz predsjednika u novi su Izvršni odbor saveza izabrani: Danijela Prprović (ŽOK Kaštel), Antun Mikac (OK Totovec), Jadranko Kirić (OK Centrometal) i Rajko Kolarek (KOP Čakovec). Novim(starim) tajnikom imenovan je Jadranko Kirić - jednoglasnom podrškom svih članova IO-a.
U novi nadzorni odbor izabrani su: Damir Bilas (OK Plavi) - predsjednik, te Marko Obadić (ŽOK Kaštel) i Mario Srnec (OK Nedelišće) - članovi. Stegovni sud raditi će u sastavu: Mladen David (OK Centrometal) - predsjednik, te Damir Premužić (OK Plavi) i Mladen Preložnjak (OK Centrometal) - članovi. Za predstavnika našeg saveza u Hrvatskoj odbojkaškoj udruzi jednoglasno je izabran Jadranko Kirić. Novi čelni čovjek saveza, Dragutin Novak, preuzeo je vođenje skupštine i delegatima iznio Plan rada za 2013. godinu, a iz iznesenog ističemo: organizaciju kupa Međimurja, Ljetne lige, vođenje III. hrvatske lige-sjever (seniori), organizaciju Županijskih natjecanja mlađih dobnih kategorija, pomoć pri organizaciji školskih natjecanja, određivanje nositelja kvalitete u Međimurskoj županiji. Nakon skupštine posebno se iskazao domaćin (OK Centrometal) počastivši prisutne delegate ukusnim domjenkom. (R.K.)

Otvorena pjeskaška sezona

Protekle subote članovi Kluba odbojke na pijesku Čakovec organizirali su radnu akciju na i oko igrališta odbojke na pijesku pri Ekonomskoj i trgovačkoj školi u Čakovcu. Grad Čakovec donirao je klubu novi i vrlo kvalitetan pijesak (na čemu im iz kluba svi od srca zahvaljuju), a devetero članova Kluba (Jovanka, Vesna, Bojana, Hans, Mladen, Pipo, Rajac, Alen i Kole) angažiralo se tijekom četiri popodnevna sata u čišćenju okoliša, dotjeri, koju su sami financirali. Nakon radne akcije, odigran je susret „mladići“ protiv dama, čime je i službeno otvorena nova pjeskaška sezona, a za kraj je organiziran mali domjenak na terasi uz odbojkaški teren te dogovoreni novi susreti i akcije.
Rajko Kolarek

Izvor: 3027