Sport 25.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

ODBOJKA: "Humanitarna oluja" u Belici!

Ženski odbojkaški klub “Kaštel” iz Pribislavca organizator je hvalevrijedne manifestacije koja će se održati u subotu (26. travnja) u dvorani Osnovne škole Belica, pod nazivom “Humanitarna oluja”, a u čast svojim nedavno teško stradalim mladim odbojkašicama Petri Prprović i Maji Železnjak.
Turnir počinje već od 11.30 sati utakmicama u miniodbojci za limačice (8 ekipa), od 13.30 do 17 sati igrat će kadetkinje (6 ekipa), a od 17 sati igraju se revijalni susreti. Nastupit će muške ekipe policije, novinara (igrat će i ekipa lista MEĐIMURJE), Županijske bolnice i Udruge Pribislavca. Oko 18 sati igraju se utakmice reprezentacija Sjevera (Međimurska županija) i Juga (Varaždinska županija) u muškoj i ženskoj konkurenciji sastavljenih od igrača i igračica III. hrvatske lige-sjever. Slijedi susret Udruge Sport za sve i Kluba odbojke na pijesku Čakovec (žene), a šlag na ‘tortu’ je utakmica seniorskih ekipa domaćeg Kaštela i ovogodišnjih državnih prvakinja - odbojkašica zagrebačke Mladosti predvođenih trenerom Edom Kleinom.
Turnir je humanitarnog karaktera, svaki igrač/-ica plaća simboličnu kotizaciju od 10 kuna, dok je za djecu besplatno. Turniru će nazočiti čelni ljudi Županije, Hrvatske odbojkaške udruge, kao i Odbojkaškog saveza Međimurja. Za sve sudionike i gledatelje domaćin je osigurao roštilj, bograč, langoše i piće po popularnim cijenama. Dođite, ugodno se provedite i svojim prilogom pomognite Petri i Maji!
R. Kolarek

U prostorijama dvorane Ekonomske i trgovačke škole u ponedjeljak (14.4.) je održan sastanak Izvršnog odbora kluba na kojem je prezentiran plan aktivnosti kluba u ovoj sezoni. Prva akcija pjeskaša već je ove subote (26.4.), radit će se na uređenju igrališta te čišćenju okoliša. Prva sportska aktivnost je klupski turnir (10./17. svibnja), slijedi prvenstvo Hrvatske za kadetkinje (Zagreb, 7.-8.6.). Klub će biti organizator i pojedinačnog prvenstva Hrvatske (28.6.), a seniorke Kluba odbojke na pijesku-Čakovec nastupat će na prvenstvu Prve Hrvatske lige, koje će se održavati u Puli (5./6.7.) i Zagrebu (23./24.8.). Službena pjeskaška sezona završit će klupskim turnirom koji će se održati 6. rujna.

VARAŽDIN
Predavanje za trenere
Odbojkaški savez Županije Varaždinske bio je odličan organizator predavanja za odbojkaške trenere, koje je u subotu (19.4.) održano u Varaždinu. U sjajnoj prezentaciji Ede Kleina, trenera ovogodišnjih prvakinja Hrvatske - odbojkašica zagrebačke Mladosti, kroz više od 6 sati teoretskog i praktičnog prikaza vježbi puno se toga novog moglo naučiti, što će treneri pokušati prenijeti i u svoje klubove. Teme seminara bile su: muško-ženske razlike u pristupu treningu i natjecanju, zagrijavanje i fizička priprema s naglaskom na mlađe uzrasne kategorije, taktička priprema za utakmicu, te trening sustava obrane.
Na seminaru su sudjelovali treneri iz Varaždinske, Bjelovarsko-Bilogorske, Koprivničko-Križevačke i Međimurske županije (Ivan Vabec, Hrvoje Novak, Rajko Kolarek).
Rajko Kolarek

Izvor: 3078