Sport 27.05.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

ODBOJKA NA PIJESKU: Turnir Grada Čakovca

Klub odbojke na pijesku-Čakovec bio je sjajan organizator najjačeg ikad održanog pjeskaškog turnira u Međimurju, pod pokroviteljstvom grada Čakovca. Koliko je ovaj turnir bio jak dovoljno govori podatak da su sudjelovala čak 3 hrvatska prvaka: legendarni Tomislav Karaula, prošlogodišnji Pero Križanović, te čakovečki pobjednici Krešimir Perić i Yahor Žukovski. Subota i nedjelja bili su u znaku odbojke. Na terenu odbojke na pijesku Čakovec, pri Ekonomskoj i trgovačkoj školi okupilo se 9 parova i sistemom dvostruke eliminacije odlučivalo o nedjeljnim polufinalistima. U Čakovcu su nastupila dva najjača splitska para (Križanović / Zeljković, T. Karaula / K. Karaula), 3 ponajbolja zagrebačka (Perić / Žukovski, Mudrovčić / Ravnjak, Gracin / Venier), 3 čakovečka para (Palinkaš / T. Posavec, Vabec / Vincek, Mihajlov / Grošević), te jedan iz KOP-a Elting-Centrometal (Novak / Košir).
U subotnjem programu odigrano je (unatoč velikim poteškoćama uzrokovanih vremenom) svih 12 utakmica. Prema očekivanjima nedjeljna polufinala dvjema uzastopnim pobjedama izborili su splitski dvojac Križanović / Zeljković, te zagrebački par Perić / Žukovski. S dva uzastopna poraza prvi su s natjecanjem završili Miroslav Vabec i Dražen Vincek, te Karlo Novak i Domagoj Košir.
Tri posljednje utakmice subotnjeg programa odlučivale su o još 2 polufinalista. Od domaćih parova u igri za polufinale bili su Kole Mihajlov i Alen Grošević, te Marijan Palinkaš i Tomica Posavec. Kole i Alen u prvom su susretu i u najgorim mogućim uvjetima (kiša) u 3 seta nadvisili splitski par T. i K. Križanović. Marijan Palinkaš i Tomica Posavec igrali su sjajno u odlučujućem meču za polufinale sa zagrebačkim dvojcem Mudrovčić / Ravnjak i izgubili u neizvjesnosti trećeg seta.
U zadnjem subotnjem meču za četvrtog polufinalista igrali su domaći dvojac Mihajlov / Grošević i zagrebački par Gracin / Venier. Čakovčani su odigrali borbeno i čvrsto u oba seta, ali su polufinale zasluženo izborili Zagrepčani.
Nedjeljni susreti ponudili su vrhunac pjeskaške odbojke. Prvi polufinale igrali su Splićani Križanović i Zeljković i Zagrepčani Mudrovčić i Ravnjak. Nakon obostrano kvalitetne odbojke slavili su zasluženo Splićani , mada su Zagrepčani bili vrlo blizu 1. seta. Drugo polufinale bilo je još uzbudljivije.
U srazu dva zagrebačka sastava susret su bolje otvorili Gracin i Venier dobivši startni set. Perić i Žukovski uzvratili su u drugom, a bili su čvršći i u odlučujućem trećem i zasluženo izborili finale. U utakmici za 3. mjesto bilo je također neizvjesno, a pobjednik je odlučen na razliku - u ruletu 3. seta. Slavili su Zagrepčani Mudrovčić i Ravnjak, mada su i Gracin i Venier pokazali sjajnu igru. U finalu su igrala 2 najbolja hrvatska para. Zagrebački dvojac Perić / Žukovski vrlo uvjerljivo stigao je do startnog seta. U drugom je bilo velike borbe do samog kraja, ali su na kraju ipak prisebniji bili Zagrepčani i zasluženo slavili.
Četiri prvoplasirana para (na fotografiji) dobila su medalje (zlatne, srebrne, brončane i po prvi puta „drvene“), te novčane nagrade - koje im je uručio predsjednik Kluba odbojke na pijesku Čakovec, Ivan Vabec. Nagrada za najboljeg blokera pripala je zasluženo Tomislavu Karauli - najstarijem sudioniku turnira. U organizaciji ove sjajne priredbe sudjelovali su: Hans, Feri, Moca, Denis, Vesna, Snježana, Bojana, Rajac, Klara, Vanna, te Ana i Sanda Novak!
Tekst i snimak
Rajko Kolarek

U SUBOTU REGIONALNO NATJECANJE

Odbojkašice Čakovca i odbojkaši Centrometala organizatori su 2. turnira ovogodišnjeg regionalnog natjecanja kadetkinja i kadeta, koji će se ove subote (1. lipnja) održati u dvoranama II. osnovne škole u Čakovcu te Atona u Nedelišću.
U dvorani II. osnovne škole igra se istovremeno na 2 terena. Evo i rasporeda: Teren 1: 11 h Čakovec -Daruvar, 12 h Varaždin - Karlovac. Teren 2: 11 h Petrinja - Mladost, 12 h Sisak - V. Gorica. Nakon svih utakmica slijedi razigravanje za konačan poredak te dodjela pehara i medalja najuspješnijima.
Kadeti igraju u nedelišćanskoj dvorani Aton. Evo rasporeda: Teren 1: 11 h Varaždin - Centrometal, 12 h Daruvar - Croatia, 13 h Centrometal - Daruvar. Teren 2: 11 h Croatia - Karlovac, 12 h Karlovac - Mladost, 13 h Mladost - Varaždin. Nakon odigranih utakmica slijedi proglašenje pobjednika, podjela pehara i medalja.(rk)

Izvor: 3031