Sport 01.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

ODBOJKA NA PIJESKU: Turnir u Plešivici

Udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Plešivica i Međimurski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ bili su organizatori 6. županijskog rekreativnog turnira u odbojci na pijesku koji je odigran u Plešivici.
Na turniru, koji se igrao pod pokroviteljstvom općine Selnica ove je godine nastupilo 6 međimurskih ekipa. Sudjelovale su ekipe Čakovca (2 ekipe), Mačkovca, Male Subotice i Svetog Jurja na Bregu (2 ekipe). Sve nazočne pozdravio je Ivan Bistrović, predsjednik USR „Sport za sve“ Plešivica, a uz riječi dobrodošlice turnir je otvorio Ervin Vičević, načelnik općine Selnica. Svaka ekipa bila je sastavljena od dvije natjecateljice i dva natjecatelja ili tri natjecateljice i jednog natjecatelja. Ekipe su bile podijeljene u dvije grupe gdje se igralo svaki sa svakim na dva dobivena seta do 21. Nakon razigravanja po grupama, treće plasirane ekipe iz obje grupe (Sv. Juraj na Bregu 1 i Sv. Juraj na Bregu ) igrale su za peto i šesto mjesto, a bolja je bila prva ekipa.
Nakon toga igrale su se polufinalne utakmice u kojima su prvoplasirane ekipe ( Mačkovec i Čakovec1) igrale protiv drugoplasiranih ekipa iz druge grupe (Mala Subotica i Čakovec 2). Nakon lijepih i zanimljivih utakmica u finale su ušle drugoplasirane ekipe iz grupa tj. Mala Subotica bila je bolja od Mačkovca, dok je Čakovec 2 bio bolji od Čakovca 1. Utakmica za treće mjesto donijela je uzbudljivu odbojku a na kraju su bolji bili Čakovčani (Marija, Ida i Dino Tepalović te Krunoslav Frančić). U finalu su sasvim zasluženo i dosta uvjerljivo pobijedili članovi druge ekipe Čakovca (Suzana i Đorđe Gaćeša te Dijana i Ivica Kasapović koji su s 2:0 pobijedili rekreativce iz Male Subotice (Ivanka Milijančić, Ljiljana Šipuš, Ana Trstenjak, Valentin Šipuš i Dušan Trstenjak). Ovdje valja naglasiti da je ekipa Male Subotice finalnu utakmicu igrala znatno oslabljena jer zbog radnih obaveza, u finalu nije mogao nastupiti Dušan Trstenjak, no to nimalo ne umanjuje pobjedu ekipe Čakovca. Uz pohvale organizatorima, posebno priznanje treba uputiti svim igračicama i igračima koji su se po paklenoj vrućini i vrelom pijesku maksimalno trudili i dali sve od sebe ne bi li njihove ekipe pobijedile. Sve utakmice sudio je Ivan Bistrović, a tri prvoplasirane ekipe nagrađene su peharima. (V. Šipuš)

Izvor: 3036