Sport 14.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

ODBOJKA NA PIJESKU U ŠTRIGOVI: Slavili Raketa, Tamara i Gabi

Ekipa „Raketa“ u muškoj, te „Tamara i Gabi“ u ženskoj konkurenciji pobjednici su ovogodišnjeg izdanja „Štrigova open“, koji je u subotu započeo, a u nedjelju (10. kolovoza) završio na lijepo uređenom pjeskaškom terenu iza stare škole u Štrigovi. 

U muškoj konkurenciji za naslov pobjednika konkuriralo je 11 ekipa (Štrigova, Homer, Puf-Feri, Žerek, Mi dvo, Niz, Železna Gora, Raketa, Kita cvijeća, Zor Kru, Karanfili i Ježi), a kod žena 6 (Biciklini, Ljubičica, Suza Čirmi, Đurđice, LZ, Tamara i Gabi). Muški su igrali svaki sa svakim u 4 skupine, a žene u dvije. Nakon razigravanja po 2 prvoplasirana sastava u muškoj konkurenciji izborila su četvrtfinale, a tu se igralo na ispadanje. U polufinala su se plasirali domaća Štrigova, Mi dvo (jedina muško-ženska kombinacija), Karanfili i Raketa.

U prvom polufinalu domaća Štrigova s 2:0 dobila je ekipu Mi dvo, a Raketa istim rezultatom Karanfile. U utakmici za 3. mjesto Karanfili su s 2:0 svladali ekipu Mi dvo, a u finali su „Raketaši“ istim rezultatom dobili domaću Štrigovu, koja je osvajanjem 2. mjesta polučila najbolji rezultat do sada. Kod žena prvo su igrali drugoplasirani po skupinama - Đurđice i Suza-Đirmi. 

U susretu punom rezultatskih obrata slavile su mlađe Đurđice i stigle do bronce. U finalu su igrali domaći sastav Biciklini i Tamara i Gabi, a u 2 seta slavile su Tamara i Gabi, te stigle do trona. Za pobjednički sastav Raketa nastupili su Bruno Modrić i Alen Grošević, za drugoplasiranu Štrigovu Siniša i Antonio Stanković, a za trećeplasirane Karanfile Marko Hranilović i Matej Senčar. Kod pripadnica ljepšeg spola za zlatne Tamaru i Gabi igrale su Tamara Đolonga i Gabriela Stipanović, za drugoplasirane Bicikline Paula Pufek i Ana Stanković, a za trećeplasirane Đurđice Ana Marija Vinković i Marina Krklec. Po završetku natjecanja po 3 prvoplasirane ekipe u obje konkurencije primile su medalje i novčane nagrade.

Paralelno s odbojkom odigravalo se i natjecanje u boćanju. 

U konkurenciji 15 ekipa slavili su Matej Senčar i Denis Klanjščak, na iznenađujućem drugom mjestu završili su Marijan Palinkaš i Bruno Modrić, a na trećem jedni od favorita - Mladen Pufek i Miljan Senčar (foto). Za kulinarske delicije brinuo je Albert Žibek, za rashlađivanje Ana Farkaš i Mirjana Pufek, a o samom natjecanju Siniša Stanković, Drago Heric i Jurica Novak. Organizacija turnira vrlo dobra, a jedina primjedba domaćinu ide na predugo trajanje turnira.

Rajko Kolarek

Izvor: 3094