Sport 02.08.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

ODBOJKA NA PIJESKU: Završila "Pješčana oluja"

Minula dva tjedna najveći sportski događaj u Pribislavcu bilo je natjecanje u odbojci na pijesku - tradicionalnoj Pješčanoj oluji. Na lijepo uređenom pjeskaškom terenu iza Društvenog doma igrala se u čak 12 dana odlična odbojka. U muškoj konkurenciji natjecalo se čak 16 ekipa, a igralo se svaki sa svakim u dvije skupine. Kod žena natjecalo se 10 ekipa sistemom svaki sa svakim. Dva prvoplasirana sastava iz svake skupine izborila su polufinala.
■ U muškoj konkurenciji među završna četiri sastava probili su se lanjski pobjednik Kaštel Kamen, te Parco Alfa, Vinarija Lazar i Smogovci. U prvom polufinalu igrali su Vinarija Lazar i Smogovci, a slavila je ekipa Vinarije Lazar s uvjerljivih 2:0 (8, 17). Drugo polufinale bilo je puno uzbudljivije. Parco Alfa (predvođena Kristijanom Vincekom) dobila je prvi set. U drugom im se pri rezultatu 7:11 ozlijedio najbolji igrač Vincek, pa su „Kameni“ lako dobili set. U trećem se Parco Alfa dobro držala do 7:7, ali nisu mogli više jer su „Kameni“ u završnici bili naprosto nezadrživi te bez većih poteškoća dobili ključni set i zasluženo izborili finale. U utakmici za 3. mjesto igrali su Parco Alfa i Smogovci, a slavili su odbojkaši Parco Alfe s 2:0 (14, 16). U finalu su igrali pobjednici svojih skupina, Kaštel Kamen i Vinarija Lazar. „Kameni“ su bolje otvorili susret i prvi set dobili bez većih poteškoća.
U drugom su dečki iz Vinarije Lazar opasnije priprijetili. U završnici su silnom borbenošću stigli zaostatak od 15:19, ali su kod ključnih poena „Kameni“ bili čvršći i zasluženo osvojili (drugi puta uzastopno) naslov pobjednika oluje.
■ U ženskoj konkurenciji četiri su sastava izborila završnicu (Naj naj, Baza, Tikvice i Pupe). U prvom polufinalu igrale su Pupe i Tikvice. Favorizirane Pupe sve su riješile u 2 seta (21:18, 21:16) i zasluženo izborile finale. U drugom susretu očekivala se neizvjesna borba između ekipa Naj naj i Baze. Suprotno očekivanjima bila je to jednosmjerna ulica, jer igrala je samo Baza. Na koncu više nego uvjerljivih 2:0 (21:16, 21:12) za Bazu. U utakmici za 3. mjesto igrali su Naj naj i Tikvice. Iako je Naj naj slovio kao apsolutan favorit slavile su zasluženo Tikvice s 2:0 (17, 19) i osvojile brončane medalje. U finalu su igrale dvije najbolje ekipe, Baza i Pupe. U odličnoj utakmici do pobjede su zasluženo stigle Pupe s konačnih 2:0 (17, 19), mada je Baza bila vrlo blizu preokreta u drugom setu. Zlato su osvojile Pupe, a srebro je pripalo Bazi.
• Za Kaštel Kamen su nastupili: Željko Ivačić, Marko Obadić, Ivan Kovač i Nikola Furdi. Drugoplasirana Vinarija Lazar igrala je u sastavu: Kristijan Božić, Klement Lazar, Bojan Maračić, Vedran i Marko David, a za trećeplasiranu Parco Alfu Nebojša Buvač, Kristijan Vincek, Saša Grkavac, Marko Miličević i Nikola Šoštarić. Za pobjednički sastav Pupa (u konkurenciji žena) igrale su: Nives Lovrenčić, Mateja i Darina Ivačić, drugoplasirana Baza igrala je u sastavu: Silvija Špicar, Ines Vincek, Dijana Šestan i Dina Korent, dok su za trećeplasirane Tikvice igrale: Tina Ladić, Martina Mlinarić i Ljerka Herman. Sve susrete autoritativno je odsudio Orlando Kozjak, a gledatelje i igrače svojim je duhovitim komentarima oduševljavao nezaobilazni Ivica Kraljić-Gustek. Tijekom turnira gledatelji i natjecatelji mogli su se okrijepiti ukusnim langošima, koje su besprijekorno pekle kuharice, predvođene Višnjom Ivačić, kobasicama te ohlađenim napicima. Organizacija natjecanja besprijekorna!
Rajko Kolarek
Snimio Tomica Horvat

Izvor: 2988