Sport 14.09.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

ODBOJKA: Parovi za prvenstvo i kup

Minulog vikenda u Zagrebu je održan sastanak predstavnika prvih i drugih državnih liga, na kojem je odlučeno da natjecanje u obim ligama počinje 8. listopada. Odbojkaški prvoligaš “Centrometal” iz Črečana u 1. kolu nove sezone ide na gostovanje u Osijek, sastavu domaće Murse, a u drugom na domaćem parketu dočekuje novog prvoligaša iz Vukovara. Što se nastupa u kupu Hrvatske tiče Centrometal je (kao nositelj) izvukao predstavnika Dalmatinske županije (najvjerojatnije novi prvoligaš Split). Prvi susret igra se 1. listopada u Splitu, dok je uzvrat četiri dana kasnije (5.10.) u Nedelišću.
Inače odbojkaši Centrometala u punom su igračkom pogonu već 4 tjedna, trenira se četiri puta tjedno u dvorani Aton u Nedelišću uglavnom na uigravanju sastava, a povremeno i u teretani. Treninzima prisustvuju gotovo svi igrači na koje trener Jadranko Kirić računa, osim Miroslava Vabeca (koji se zbog poslovnih obaveza) sastavu priključuje u nedjelju, na ‘Trofeju Nedelišće’. Ovog tjedna sastav iz Črečana igra dva pripremna susreta s prvoligašem Varaždinom. Prvi u utorak (13.10., 19 sati, dvorana Aton), a uzvratni u petak u Varaždinu.
■ U NEDJELJU ‘TROFEJ NEDELIŠĆA’ - prve jače provjere Centrometal ima u nedjelju, 18. rujna, na ‘Trofeju Nedelišće 2011’ kojem su ujedno i domaćini. Ljubiteljima odbojke tako će se ponovo predstaviti stari znanci UVC Graz iz Austrije, Šepeter iz Slovenije, te po prvi put Borac iz Banjaluke (BiH). Turnir počinje u 11.30 sati utakmicama Centrometal - Borac i Šempeter - Graz (igra se paralelno na dva terena). Utakmica za 3. mjesto i finalni susret počinju u 15 sati. Dođite i svojim prisustvom uveličajte ovaj turnir!
Rajko Kolarek

Izvor: 2942