Sport 13.10.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

ODBOJKA: Poraz CM-a u Osijeku

MURSA 3
CENTROMETAL 0
(25:14, 25:16, 25:23)
Osijek - dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 150. Suci: Perić i Franolić (Zagreb).
Centrometal: Kovač, Vabec, T. Posavec, M. Posavec, Todorović, Puđa, Vuk, Gotal, Harambašić, Petran, David. Trener: Jadranko Kirić
Nemoguća misija za črečanske odbojkaše. Osječka Mursa u ovom je trenutku jači sastav od našeg prvoligaša, što je pokazao i sam susret. Dominirali su domaćini igrom u prva dva seta. Sjajnim i ubitačnim servisima lomili su prijem Centrometalovaca, a potom raznovrsnim i brzim kombinacijama na mreži brzo osvajali poene. Nakon 40 minuta na semaforu je već 2:0 za Mursu. Trener Kirić često je mijenjao u tom dijelu utakmice i dao priliku da zaigraju svim igračima iz zapisnika (jedino drugi libero Vuk nije ulazio u igru). U 3. setu Centrometal je odigrao znatno čvršće, čak su u jednom trenutku i poveli sjajnom serijom servisa Miroslava Vabeca. Međutim, domaćini su bili prisebniji kod ključnih poena, došli do seta i očekivane pobjede.
Ostali rezultati 1. kola: Varaždin - Daruvar 2:3, Opatija - Karlovac 3:1, Zagreb - Šibenik 3:2, Split - Zadar 3:0, Rijeka - Rovinj 1:3, Vukovar - Sisak 0:3.
• U 2. kolu Centrometal na domaćem parketu (subota, 15.10., Aton, 19.30 h) dočekuje Vukovar. (R.K.)

2. A LIGA (Ž)
Pobjeda Zagrepčanki
KAŠTEL - NOVI ZAGREB II 1:3
(21:25, 25:12, 17:25, 12:25)
Kaštel: Šestan, Mlinarić, Prprović, Knezić, Vnuk, M. Ivačić, D. Ivačić, Vincek, Novak, Varga, Herman, Toplek. Trener: Marko Obadić
Neuspješan start pribislavečkih odbojkašica. Dojučerašnji superligaš Novi Zagreb (u čijem sastavu i danas igra nekoliko iskusnih igračica) bio je previsoka prepreka za igrački oslabljene Kaštelanke (prestale igrati Lepen, Goščiej i Obadić). U 1. setu gošće su vodile od starta i set na koncu zasluženo dobile. U drugom su domaće krenule furiozno. Sjajnim servisima (Novak, D. Ivačić) brzo su ostvarile veliku bodovnu prednost, koju su do kraja seta još i podebljale. Očekivao se preokret, ali gošće nisu mislile tako. U sljedeća dva seta gošće razigrane, stao je servis domaćih, pa su lako dobile oba seta i ostvarile startni uspijeh. U redovima Kaštelanki najbolja Darina Ivačić.
• U 2. kolu Kaštelanke na svom parketu (subota, 15.10., 18 h) dočekuju zagrebački Don Bosco.

2. A LIGA (M)
Triler Čazmi
TOTOVEC - ČAZMA 2:3
(20:25, 21:25, 25:19, 25:20, 14:16)
Totovec: Novak, Krklec, Rešetar, J. Pergar, D. Pergar, B. Pergar, Kovačić, Trstenjak, S. Kozar
U utakmici punoj preokreta nakon čak 5 setova slavili su spretniji i sretniji Čazmanci. Gosti su bolje otvorili susret i relativno lako dobili prvi set. U drugom su domaći krenuli čvršće, imali po 5 razlike sve do 18:13 i potom neobjašnjivo stali. Gosti su to iskoristili, završnicu odradili bolje i na semaforu stoji 0:2. Trgli su se domaći na vrijeme. Proradio je servis i blok, prijem je poboljšan što je u konačnici donijelo 2 seta u nizu. Na semaforu stoji 2:2. U petom, odlučujućem setu gosti kreću sa 7:8, ali domaći kod promjene strana bježe na 11:9. Slijedi serija Čazmanaca, koji kod 14:12 dolaze do dvije meč lopte. Domaći poravnavaju, ali posljednja 2 poena osvajaju gosti i zasluženo slave.
• U 2. kolu odbojkaši iz Totovca gostuju u Karlovcu kod domaće 4 Rijeke.

III. HRVATSKA LIGA-SJEVER (M)
Rapsodija u ‘Plavom’
TOTOVEC II - CENTROMETAL II 1:3
(25:20, 22:25, 18:25, 24:26)
Totovec II: Đurđek, B. Kovačić, Kozjak, Horvat, Marković, D. Novak
Centrometal II: Makarov, J. Treska, K. Novak, Ozmec, Kopačević, S. Horvat, I. Novak
Tradicionalni derbi pripao je gostima. Domaći su bolje krenuli i odličnom igrom dobili startni set. U sljedeća dva bolje su odigrali Centrometalovci, a u četvrtom je bilo obostrano kvalitetno i neizvjesno, ali su ključne poene osvojili gosti i došli do zaslužene pobjede. U redovima pobjednika najbolji rutiner Makarov, a kod domaćih Đurđek i Kovačić.
PLAVI - KOPRIVNICA 3:1
(25:18, 25:12, 13:25, 25:17)
Plavi: G. Novak, Mavrič, L. Hranilović, M. Hranilović, Časar, Turk, Šoltić, J. Novak
Sjajnom igrom domaći su došli do startnih bodova (nad uvijek neugodnim) Koprivničanima. U 1. setu zaigrali su čvrsto i odlučno te lako set i dobili. U drugom je to bila rapsodija u plavom. Posebno dobro odigrao je mladi tehničar Jurica Novak, koji je odličnim proigravanjima na mreži razigrao sve svoje napadače. Gosti su smireni na brojci 12. U trećem dolazi do laganog opuštanja u igri domaćina, što su gosti znali naplatiti dobitkom seta. U četvrtom domaći ponovo u svom ritmu i na elegantan način stižu do seta i važnih bodova. U redovima domaćina (uz već spomenutog Novaka) briljirao je Marko Hranilović.
ŽEREK - MLADOST 3:1
(25:21, 25:27, 25:16, 25:10)
Mladost: Skupnjak, Hrastić, D. Juras, M. Horvat, A. Horvat, K. Horvat, Železnjak, Jambrošić, Pintarić, A. Juras, G. Horvat, Jurinić. Trener: Rajko Kolarek
Sjajan otpor bivšem A-2 ligašu i glavnom pretendentu za naslov prvaka lige, varaždinskom Žereku, pružili su odbojkaši iz Vularije. Mladostaši su krenuli odlično i u prvom setu vodili sve do 20:19. U završnici je presudilo iskustvo i kvaliteta domaćih, čiji su odbojkaši izvukli set. U drugom su dečki iz Vularije vodili sve do 23:21, ali je jaki domaćin prvi stigao do set lopte. Gosti su poravnali, a potom s dva uzastopna poena došli do seta i rezultatskog poravnanja. U trećem, te četvrtom setu domaći su odlično servirali, stao je prijem Mladostaša i bodovi zasluženo ostaju u Varaždinu.
• Parovi 2. kola: Varaždin II - Centrometal II, Koprivnica - Totovec II, Mladost - Plavi, Poljanec - Žerek.
Startaju i trećeligašice
Ovog vikenda (15./16. listopada) počinje natjecanje III. hrvatske lige-centar za žene. U ligi nastupa 8 sastava s područja Međimurske i Varaždinske županije, i to: Barok (Varaždin), Varaždin II, Toplice (Varaždinske Toplice), Štrigova te po dvije ekipe pribislavečkog Kaštela i čakovečkog KOP-a. Parovi 1. kola: Barok - Varaždin II, Toplice - KOP Čakovec I, Štrigova - KOP Čakovec II, Kaštel II - Kaštel III.
Rajko Kolarek

Izvor: 2946