Sport 31.12.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

ODBOJKA: Totovec II polufinalist kupa

NEDELIŠĆE - TOTOVEC II 0:3
(13:25, 20:25, 23:25)
Nedelišće: H. Novak, K. Novak, Prevalšek, Silaj, Štebih, Juras, Kolarek, Branilović, Vuk, Vibovec, Marciuš
Totovec II: Đurđek, Kovačić, Mikac, Kregar, Pergar, Trstenjak, Lešnjak, Horvat, Mojzeš
Odbojkaši Totovca II prvi su polufinalisti odbojkaškog kupa Međimurja. Iako se očekivala neizvjesna utakmica sve je bilo riješeno za nešto više od 60 minuta čiste igre. B ligaš Nedelišće vrlo je loše krenuo u susret, što su vrlo dobri gosti znalački iskoristili i prvi set bez ikakvih poteškoća apsolvirali. I u drugom setu do prvak III Hrvatske lige bio je bolji sastav, mada su domaći u završnici seta odigrali nešto čvršće. Treći set ponovo bolje otvaraju gosti i odlaze na 14:20. Domaći u završnici pritišću, stižu na 20:21 i 23:24, ali gosti prvu meč loptu koriste i na koncu zasluženo slave. U ujednačenom sastavu iz Totovca sjajno su odigrala dva Davora (Kregar i Horvat), dok se kod domaćina istakao napadački vrlo raspoložen Filip Marciuš. U polufinalu kupa Međimurja Totovec II se sastaje s prvoligašem Centrometalom iz Črečana.
Susret 2. kola kupa B skupine između B ligaša Plavih iz Peklenice i jesenskih prvaka III lige, Črečan veterana, igra se u utorak(Aton, 19 sati) s početkom u 19 sati. Pobjednik ovog susreta u polufinalu ide na A 2 ligaša iz Totovca.

ANALIZA JESENSKIH NASTUPA MEĐIMURSKIH ODBOJKAŠKIH KLUBOVA
Kaštelanke
fenomenalne,
Totovec podbacio
Naš jedini odbojkaški prvoligaš Centrometal iz Črečana jesensku je polusezonu završio na diobi 6. i 7. mjesta s osječkom Mursom. U 9 jesenskih kola ostvarene su 4 pobjede i 5 poraza, što je rezultiralo s 13 osvojenih bodova. Budući da petoplasirani Karlovac bježi tek 2 boda ostaje prilika u nastavku i poboljšanja trenutnog plasmana, što bi donijelo doigravanje za državnog prvaka. Odbojkašice pribislavečkog Kaštela jesensku su polusezonu odradile naprosto fenomenalno. U 11 jesenskih kola sastav Marka Obadića ostvario je isto toliko pobjeda i s 33 boda (uz jedan neodigrani susret) zasluženo osvojio jesenski naslov. S obzirom na kvalitetu i igračko iskustvo pribislavečkog sastava bilo bi pravo čudo da Kaštelanke i u nastavku ne zadrže čelnu poziciju, koja vodi u povijesno doigravanje za 1. B odbojkašku ligu. Za razliku od Kaštelanki drugi naš A 2 ligaš,Totovec, potpuno je podbacio u jesenskom dijelu natjecanja. Lanjski prvak lige jesen je odigrao neprepoznatljivo. Ostvarene su 4 pobjede i zabilježeno čak 5 poraza, što je u konačnici donijelo 11 bodova i tek 7. mjesto. Budući da je bodovna razlika od 3.-7. sastava lige vrlo mala, vjerujemo da će dečki iz Totovca u proljetnom nastavku bitno popraviti trenutni plasman. U 2. B odbojkaškoj ligi na jesen su nas zastupali odbojkaši Nedelišća i Plavih iz Peklenice. U 10 jesenskih kola i Plavi i Nedelišće ostvarili su po 6 pobjeda i 4 poraza. Sastav iz Peklenice (kao novajlija u ligi) osvojio je 2. mjesto, sa 19 bodova, dok je Nedelišće sa 17 treće. Budući da jesenski prvak Toplice bježi Pekleničanima 2, a Nedelišću 4 boda očekuje se velika borba ta 3 sastava na proljeće za konačan naslov. Naslov prvaka u III Hrvatskoj ligi-sjever zasluženo su osvojili odbojkaši Črečan veterana, sa 2 boda prednosti pred Totovcem II, pa će se proljetna borba za konačan naslov voditi između ta 2 sastava. (Rajko Kolarek)

Izvor: 2853