Sport 09.01.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

ODBOJKA: Treći All Stars

Odbojkaški klub Centrometal iz Črečana bio je sjajan organizator trećeg All starsa, natjecanja reprezentacija Sjevera i Juga u muškoj i ženskoj konkurenciji. U selekcijama sjevera nastupali su odbojkaši i odbojkašice iz međimurskih klubova, članovi III. hrvatske lige (muški), te 2. B hrvatske lige (žene). Jug su zastupali igrači i igračice iz Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije. U dvorani Atona u Nedelišću igrane su paralelno dvije vrlo dobre utakmice. Selekcija Sjevera zasluženo je ostvarila pobjedu nad selekcijom Juga. Sjever je do pobjede stigao već nakon 3 seta, jer je već imao nedostižnih 3:0. U iduća 2 bolji su bili Jugaši za konačnih 3:2. Kod djevojaka bilo je znatno uzbudljivije, a pitanje pobjednika riješeno je tek u petom setu. Jugašice su dva puta vodile, ali su reprezentativke Sjevera oba puta poravnavale. U odlučujućem setu bolje su odigrale odbojkašice Juga i na kraju zasluženo slavile. Ukupno Sjever-Jug 5:5.
Nakon utakmica uslijedilo je zajedničko druženje svih selekcija, sportskih djelatnika i sudaca u dvorani Mesapa u Nedelišću, gdje se uz piće i fine delicije mesnice „Mihalić“ iz Nedelišća razgovaralo o budućim sličnim akcijama. Utakmice su besplatno odsudili Orlando Kozjak i Vjeran Kirić. Za selekciju Sjevera (muški)) nastupili su: Zdenko i Jadranko Kirić, Mladen i Marko David (Centrometal II), Marko Hranilović i Goran Novak (Plavi), Josip Jurinić i Bojan Železnjak (Mladost), Karlo Novak i Mario Srnec (Nedelišće). Izbornik ekipe bio je Srećko Horvat. Za selekciju Sjevera (žene) nastupile su: Ana Stanković, Paula Pufek i Sandra Golenko (Štrigova), Mia Mađarić, Dina Sabol, Inka Varga i Adela Beč (Kaštel II), Tara Turopoljac, Eva Trstenjak i Maja Horvat (KOP Čakovec II), Vanna Apostolovski, Sara Petak, Annabella Ciglar, Anđelina Kraljić, Mirna Baksa i Manuela Ivanuša (KOP Čakovec I). Ekipu je vodio Rajko Kolarek.
Juniori i juniorke u Varaždinu
Odbojkaški klub Varaždin organizator je 2. okupljanja juniora i juniorki Zagrebačke regije, nakon kojeg ćemo znati koji će nas klubovi iz regije zastupati na Državnom prvenstvu. U obje konkurencije samo 2 prvoplasirana sastava izboriti će završnicu. Kod juniorki naviše izgleda imaju zagrebačka Mladost , Zagreb, te Velika Gorica. Međimursku županiju na tom natjecanju zastupaju juniorke KOP-a Čakovec. U konkurenciji juniora predstavljaju nas odbojkaši Nedelišće-Centrometala, koji još uvijek imaju dobre izglede za plasman na završnicu. Turnir će se održati ove nedjelje (13.1. , Dvorana na Dravi) s početkom u 10 sati.

MEĐIMURSKI
ODBOJKAŠKI KUP
KOP Čakovec četvrti polufinalist
CENTROMETAL II - KOP ČAKOVEC 0:3
(23:25, 17:25, 18:25)
Centrometal II: J. Kirić, Z. Kirić, S. Horvat, Treska, Ml. David, M. David, V. David, Marciuš
KOP Čakovec: I. Vabec, M. Vabec, Petek, Mihoci, Kolarek, M. Horvat, Filo, Novosel, Grošević
Pobjedom u 3 seta nad odbojkašima Centrometala II odbojkaši KOP-a Čakovec plasirali su se u polufinale kupa, što je ujedno i najbolji rezultat kluba u tom natjecanju. U prvom setu bilo je vrlo neizvjesno. U završnici seta domaći su imali 23:22, ali su gosti s tri uzastopna poena dobili set. U drugom poravnato do sredine, a potom KOP-ovci bježe na nedohvatljivu prednost i na semaforu je već 0:2. U trećem su domaći posustali, gosti zadržali razinu igre iz prethodnog seta i sve je brzo bilo riješeno. U domaćim redovima najbolji Josip Treska i Marko David, a kod KOP-ovaca Ivan Vabec, Alen Grošević, te rutiner Radovan Petek.
► Ovog vikenda igraju se svi polufinalni susreti. Kod muškaraca igraju Centrometal i Nedelišće, te KOP Čakovec i Totovec, a kod žena KOP Čakovec dočekuje Kaštel II, dok Štrigova gostuje kod Kaštela I. Pobjednici polufinala u obje konkurencije izboriti će finale, dok će poraženi u borbu za 3. mjesto. Završnica kupa održat će se u subotu, 19. siječnja, u dvorani Atona u Nedelišću, a organizatori su Centrometal i Nedelišće. Utakmice za 3. mjesto igrati će se u 16 sati, a finala u 18.
Rajko Kolarek

Izvor: 3011