Sport 10.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

ODBOJKA: U finalu ženskog kupa Kaštel i Čakovec

ŠTRIGOVA - ČAKOVEC 0:3
(9:25, 13:25, 22:25)
Štrigova: Pufek, Stanković, Golenko, Horvat, Heric, Krumpić, Vinković. Trener: Jurica Novak
Čakovec: Ciglar, Kraljić, Baksa, Benko, I. Novak, Remenar, Marciuš, Hajdinjak, Petak, Apostolovski, S. Novak, A. Novak. Trener: Ivan Vabec
U prvom susretu polufinala odbojkaškog kupa Međimurja u dvorani Osnovne škole Štrigova sastale su se odbojkašice trećeligaša Štrigove i drugoligaša Čakovca. Pred solidno popunjenim tribinama slavile su zasluženo gošće iz Čakovca, te izborile nastup u finalu kupa naše županije. Već u startu utakmice Čakovčanke su bile dominantne, što je rezultiralo glatkim dobitkom 1.seta. U drugom su gošće krenule s 6:10, ali su domaće stigle do prvog i jedinog poravnanja(11:11). Gošće vraćaju servis i s 10 uzastopnih servis poena Anđeline Kraljić „bježe“ na nedostižnih 11:22 i tu je pobjednik seta već odlučen. U trećem kreću domaće s 2:0, ali pri prvom tehničkom već je 5:8. Čakovčanke ne popuštaju i serijom poena ostvaruju 8 razlike(10:18), pa trener Vabec daje priliku u završnici i ostalim svojim igračicama. Domaće u završnicu stižu na minus 2(18:20), ali su gošće vrlo koncentrirane, dobijaju i taj set , te se zasluženo raduju. Kod domaćih najbolje Pufek i Stanković, dok su kod gošće sve igračice odigrale vrlo dobro.

KOP ČAKOVEC - KAŠTEL 0:3
(18:25, 14:25, 14:25)
Kop Čakovec: Mihoci, Zorc, Horvat, Tomašić, Tkalec, Breka, Pavleković.
Kaštel: Šestan, Prprović, Breban, Vnuk, Varga, Herman, Toplek, Petran. Trener: Ana Novak
Drugoligaš Kaštel očekivano je došao do pobjede nad Klubom odbojke na pijesku Čakovec i tako se plasirao u finale kupa Međimurja. Domaće su vrlo dobro parirale Kaštelankama posebno u prvom setu, kada su osvojile i najviše poena. I u slijedeće 2 seta dobro su se držale, ali su Kaštelanke dobile oba seta i pokazale zašto su najbolji ženski odbojkaški kolektiv u Međimurju. U domaćim redovima sve su igračice dale svoj maksimum, dok su se kod pobjednica istakle Petra Prprović i Mailinda Vnuk. Finale u ženskoj konkurenciji, kao i utakmica za 3. mjesto igrati će se u dvorani u Belici u nedjelju, 12. siječnja. U utakmici za 3. mjesto igrati će Štrigova i KOP Čakovec(17 h), dok će finalni susret između drugoligašica Kaštela i Čakovca započeti u 18 i 30 sati.
R.Kolarek

Izvor: 3063