Sport 29.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

ODBOJKA: Veličanstvena Humanitarna oluja!

Ženski odbojkaški klub Kaštel iz Pribislavca bio je sjajan organizator skupa svih odbojkaških generacija - Humanitarne oluje koja je bila namijenjena teško stradalim prvotimkama kluba - Petri Prprović i Maji Železnjak. Ovu hvalevrijednu akciju vodstva i simpatizera kluba svojim su natjecanjem u sportskoj dvorani u Belici otvorile najmlađe - limačice (10 ekipa), uslijedilo je natjecanje kadetkinja, a u konkurenciji 8 ekipa slavile su mlade Varaždinke, ispred domaćeg Kaštela I. Dobar plasman, osvajanjem 4. mjesta, polučile su odbojkašice Nedelišća.
Nakon kadetkinja, uslijedio je turnir rekreativaca (Policija, Bolnica, KOP Čakovec, Udruga Pribislavec, Udruga žena Pribislavec i ekipa Lista Međimurje). Nakon revijalnih, uslijedili su susreti reprezentacija sjevera i juga u muškoj i ženskoj konkurenciji - sastavljenih od igrača iz Međimurske te Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije. Kod muških su slavili reprezentativci sjevera (Međimurska županija), a kod žena su uspješnije bile reprezentativke juga. Oba susreta završila su rezultatima 2:1. U nastavku programa mnogobrojnom su se gledateljstvu predstavili tamburaši te najmlađi folkloraši i njihovi seniori koji su nakon nastupa nagrađeni velikim aplauzom.
Šlag na torti bila je glavna utakmica dana u kojoj su drugoligašice Kaštela odigrale susret s ovogodišnjim državnim prvakinjama - odbojkašicama zagrebačke Mladosti, predvođenih trenerom Edom Kleinom. Slavile su očekivano u 3 seta mladostašice, ali su i domaće pokazale vrlo dobru igru te su mnogobrojni gledatelji mogli uživati u vrlo lijepoj odbojci. Tijekom finalne utakmice dodijeljene su zahvalnice bivšim igračicama (Ani Novak, Jeleni Toplek, Ines Vincek), a za ogroman doprinos klubu nagrađene su najvjernije i najdugovječnije igračice Dina Šestan i Željka Obadić.
Vrhunac je bio dolazak ozlijeđenih igračica - u čiju je čast ovaj humanitarni turnir i organiziran. S njima su na fotografiji i lakše ozlijeđene Matea Knezić i Maja Breban.
Turnir su svojim prisustvom i dijeljenjem zahvalnica uveličali predsjednik i dopredsjednik Hrvatske odbojkaške udruge (Zdeslav Barač i Željko Jurčević), predsjednik Odbojkaškog saveza Međimurja Dragutin Novak te zamjenica međimurskog župana Sandra Herman.
Uspješnosti ove akcije pridonijeli su mnogi članovi kluba, a naročito predsjednica Višnja Ivačić, tajnica Danijela Prprović te voditelj natjecanja Marko Obadić. Domaćin posebnu zahvalu upućuje sucima finalnih utakmica Darku Novaku i Orlandu Kozjaku koji su odlično obavili svoj posao. Valja pohvaliti i kuharsku službu koja je pripremila odličan gulaš, specijalitete s roštilja i najbolje langoše na svijetu. Domaćin zahvaljuje svima koji su se odazvali ovoj akciji i novčanim prilozima pomogli stradalim odbojkašicama. Bravo, Pribislavčani!
Rajko Kolarek

Izvor: 3079