Odbojka 24.03.2018. 09:35. Zadnja izmjena: 24.03.2018. 09:35.

Odbojka

DOIGRAVANJE / ČETVRTFINALE: Riječani nadigrali Centrometal

Centrometal - Rijeka 0:3 (17:25, 20:25, 22:25)

Nedelišće - dvorana Aton Nedelišće, gledatelja 100, suci: Milinović, Adamek (oba Zagreb)

Centrometal: Bogdanović, Marciuš, Vincek, Kurteš, Juras, Vedran i Marko David, Vuk, Hrvoje, Karlo i Ivan Novak, Palinkaš, Komosar, Kopačević (treneri Vabec i Novak)

I u drugoj četvrtfinalnoj utakmici doigravanja Rijeka je nadigrala igrače Centrometala sa 3:0, te se plasirala u polufinale doigravanje za prvaka Hrvatske. Očito igrači Centrometala nisu niti u dobroj formi, niti je kod njih postojao jak motiv da pokušaju proći dalje. Ni u ovom susretu nisu nastupili u najjačem sastavu, nedostajali su Gotal, Čičković i Posavec. I sustav je takav da se doigravanje igra samo za prvaka, a ne za poredak. To pak znači da Centrometal završava sezonu na petom mjestu u Hrvatskoj. O samoj utakmici teško se nešto pozitivno može reći o igri Centrometala. Rijeka je prvi set stalno vodila i dobila isti sa 25:17. Opet je ogroman problem bio prijem domaćih.

Gledano cijelu sezonu Centometal je imao jako dobrih, ali i loših dijelova. Prvi dio bio je odličan i momčad je u 2018. godinu ušla kao četvrta u Hrvatskoj. No porazi u Varaždinu i kod kuće od Siska koštali su ih borbe za prve četiri pozicije. Kad se trebalo izboriti za petu poziciju momčad je odigrala odlično i skupila svih 12 bodova u prve četiri utakmice druge faze. No kad je to osigurano završnica sezone nije odigrana na razini. Ipak, definitno je značajna stvar da je Centrometal još jednu sezonu uspio završio među pet najboljih momčadi u Hrvatskoj.

Izvor: Jadranko Kirić